Το πιο πρόσφορο έδαφος για να ξεδιπλώσει την στρατηγική που θα ακολουθήσει η ΝΔ ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών του Οκτωβρίου βρήκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης χθες στη Μυτιλήνη στην παρουσίαση του υποψήφιου Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, Αλκιβιάδη Στεφανή.

Ο πρωθυπουργός περιέγραψε τη φιλοσοφία που διακατέχει το κυβερνών κόμμα το οποίο όπως ξεκαθάρισε δεν επιζητά να αποκομίσει κομματικά οφέλη από αυτή την εκλογική αναμέτρηση, καθώς η λαϊκή εντολή προς τη ΝΔ είναι πρόσφατη και ισχυρή.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι τους αιρετούς περιφερειάρχες η κυβέρνηση θα τους αντιμετωπίζει ως φυσικούς συνεργάτες, έτσι ώστε να δρομολογηθούν πολλές και σημαντικές πολιτικές και αυτό που ζητά είναι η ευπρέπεια, η διακριτικότητα και η αποτελεσματικότητα αλλά και να ενστερνίζονται το όραμα της κυβέρνησης.

Αυτό που επίσης κάνει σαφές η κυβέρνηση είναι ότι αντιμετωπίζει διαφορετικά τη διεκδίκηση των 13 περιφερειών από την εκλογή νέων δημάρχων. Ότι ναι μεν τις πρώτες τις αντιμετωπίζει με κομματικά κριτήρια αλλά όσον αφορά στην εκλογή δημάρχων το κυβερνών κόμμα πιστεύει ότι οι τοπικές κοινωνίες γνωρίζουν καλύτερα, ποιος είναι ο πιο κατάλληλος για να τους εκπροσωπήσει σε επίπεδο δήμου και δημοτικού συμβουλίου και άρα δεν θα μοιράσει χρήματα αλλά χαλαρές στηρίξεις.

Η «αναίμακτη» αποχώρηση Πατούλη και τα μηνύματα Μητσοτάκη σε όσους δεν έδωσε το χρίσμα

Όλα τα βλέμματα στρέφονται πλέον στον υποψήφιο Περιφερειάρχη Αττικής Νίκο Χαρδαλιά ο οποίος σήμερα το μεσημέρι θα γίνει δεκτός από τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Για να φτάσουμε ως εδώ προηγήθηκε ένα ολόκληρο παρασκήνιο αλλά και τα μηνύματα που έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στους νυν περιφερειάρχες που δεν πήραν τη στήριξη της ΝΔ, δηλαδή τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Παναγιώτη Νίκα και φυσικά τον Περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργο Πατούλη.

«Θέλω να ευχαριστήσω», δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης, «και εκείνους τους εν ενεργεία Περιφερειάρχες τους οποίους το κόμμα επέλεξε τελικά να μη στηρίξει και να εξάρω την αξιοπρέπεια με την οποία αντιμετώπισαν αυτή την κομματική επιλογή, δύσκολη ενδεχομένως για αυτούς, αλλά είναι κάτι το οποίο θέλω να το τονίσω».

Σύμφωνα με πληροφορίες του Νewsbeast, ο Γιώργος Πατουλης ενημέρωσε τηλεφωνικά νωρίς το απόγευμα τον κυβερνητικό εκπροσωπο Παύλο Μαρινάκη για την απόφαση του να αποσυρθεί από την εκλογική κούρσα για να ακολουθήσει η επίσημη ανακοίνωση με την οποία ανακοίνωνε την απόσυρσή του από την εκλογική μάχη.

Κυβερνητικά στελέχη μιλώντας στο Newsbeast, έκαναν λόγο για «πολιτικά ώριμη και παραταξιακά ενωτική στάση του Γιώργου Πατούλη η οποία ανταποκρίνεται με ευθύνη στις ανάγκες της αυτοδιοίκησης αλλά και της πολιτικής συγκυρίας».

Τα ίδια στελέχη υπογράμμιζαν ότι «Το σημαντικό έργο του στην περιφέρεια Αττικης είναι σίγουρο ότι θα έχει δυναμική και δημιουργική συνέχεια».