Μια έμμεση αναφορά στον Γιώργο Πατούλη αλλά και τον Παναγιώτη Νίκα που δεν στηριξε για περιφερειάρχη Πελοποννησου έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Λέσβο παρουσιάζοντας την υποψηφιότητα του Αλκιβιάδη Στεφανή για το βόρειο Αιγαίο.

Κάνοντας έμμεση αναφορά στον Γιώργο Πατούλη ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε: «Το κόμμα έχει κάνει πια συνολικά και για τις 13 περιφέρειες τις επιλογές του. Θέλω να ευχαριστήσω και εκείνους τους εν ενεργεία Περιφερειάρχες τους οποίους το κόμμα επέλεξε τελικά να μην στηρίξει και να εξάρω την αξιοπρέπεια με την οποία αντιμετώπισαν αυτή την κομματική επιλογή – δύσκολη ενδεχομένως γι’ αυτούς αλλά είναι κάτι που θέλω να το τονίσω».

Υπενθυμίζεται ότι, παρά τις αρχικές φήμες, ο νυν περιφερειάρχης Αττικής Γώργος Πατούλης ανακοίνωσε την απόφασή του να μην κατέλθει ως υποψήφιος για περιφερειάρχης Αττικής στις εκλογές του Οκτωβρίου.

Συγκεκριμένα, ο νυν περιφερειάρχης ανακοίνωσε ότι δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιος για την Περιφέρεια Αττικής, σεβόμενος την απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να επιλέξει ως υποψήφιο για τη μεγαλύτερη Περιφέρεια της χώρας τον Νίκο Χαρδαλιά.