Η Τζώρτζια Κεφαλά μίλησε στο «MEGA Καλημέρα» για τις κριτικές που δέχθηκε σχετικά με το ντύσιμό της στην ορκωμοσία των βουλευτών στη Βουλή των Ελλήνων. Η Βουλευτής επέλεξε να φορέσει ένα κιμονό σε πράσινο χρώμα και μια μαύρη φόρμα με βαθύ ντεκολτέ. Επίσης τα μαλλιά της είναι βαμμένα κίτρινα και φόρεσε διαφορετικά σκουλαρίκια.

Ο Θάνος Τζήμερος, γνωστός για τα αιχμηρά του σχόλια, μετά την σεξιστική επίθεση στη Σοφία Ζαχαράκη, που ως άτεκνη και άγαμη, ανέλαβε υπουργός Οικογένειας, ξαναχτύπησε… Αυτή τη φορά στο στόχαστρό του μπήκε η βουλευτής της Πλεύσης Ελευθερίας και τραγουδίστρια των Μπλε, Τζώρτζια Κεφαλά. Η βουλευτής και τραγουδίστρια, μίλησε στην εκπομπή για το πώς εισέπραξε αυτή την κριτική από τον Θάνο Τζήμερο για την εμφάνισή της και πώς το αντιμετώπισε.

«Για μένα ήταν κάτι αναμενόμενο όλο αυτό. Είναι κάτι που το αντιμετωπίζω όλη μου τη ζωή σε όλους τους χώρους και ήμουν προετοιμασμένη τουλάχιστον ψυχολογικά. Με συγκινεί η υπεράσπιση του κόσμου. Δεν έχει σημασία το πρόσωπό μου, αλλά έχει σημασία να φύγουμε από την υποκρισία σε όποιον χώρο και αν είναι αυτός. Ακόμα και σε έναν ιερό ναό αν μπαίνεις, δεν παίρνεις τα κομμάτια του εαυτού σου που δείχνουν την κατάνυξή σου, παίρνεις όλο σου τον εαυτό, ακόμα και τον κακό σου εαυτό. Να βγάζουμε την αλήθεια μας», ανέφερε αρχικά η Τζώρτζια Κεφαλά και πρόσθεσε:

«Νομίζω ότι το στήθος ήταν το ασφαλές αποκούμπι. Η εμφάνισή μου, τούς ήταν ξένη και δυσάρεστη. Και τα μαλλιά μου και όλο αυτό που είμαι. Υπάρχει ένα πολύ περίεργο κλίμα που έχει να κάνει με τη σοβαρότητα και την αποστασιοποίηση του ενός από τον άλλον, είναι ένα  κλίμα που δεν το έχω συνηθίσει και συναντήσει. Και αυτοί οι άνθρωποι έχουν μία περίεργη στάση που και αυτό ψευδώς φαίνεται ως μία στάση σοβαρότητας. Δεν αναγνωρίζω ότι πρέπει να είμαι διαφορετικά από το αν είμαι σε μία καφετέρια. Μέσα στη Βουλή θα έπρεπε να υπάρχουν άνθρωποι που συζητούν για το μέλλον των άλλων ανθρώπων. Το πώς θα το κάνουν αυτό, αυτό είναι κάτι άλλο που θα μπορούσε να μας απασχολήσει. Μπορεί μην θεωρούμε φυσιολογικό το να μπει ένας άνθρωπος περίεργα ντυμένος στη Βουλή, αλλά θεωρούμε απόλυτα φυσιολογικά άλλα πράγματα».

Αναφορικά με τα επόμενα βήματά της, η κα Κεφαλά είπε πως: «Θα συνεχίσω να πηγαίνω όπως είμαι. Δεν μπορώ να ορκίζομαι σαν κάτι άλλο», τόνισε η Βουλευτής.

Για το περιστατικό με τον Θάνο Τζήμερο, η κα Κεφαλά σημείωσε: «Είχαμε έντονη μηνυματογραφία μετά από αυτό με τον Θάνο Τζήμερο. Ειπώθηκαν πράγματα που θα ήθελα να τα θέσω στη Βουλή. Εγώ ήμουν ευγενέστατη, αλλά τα μηνύματά του ήταν πολύ επιθετικά. Πρώτος μου έστειλε εκείνος. Συνέχισε την ανάρτησή του σε ιδιωτικά μηνύματα. Μου επιτέθηκε λεκτικά. Καταλήξαμε, γιατί ήμουν πολύ ευγενική δεν έκανα κάποια επίθεση σε εκείνον λεκτικά απλώς σε κάποια στιγμή τελείωσε η συζήτηση και κλείσαμε. Το σεξιστικό είναι η αρχή. Πίσω από τις εν λόγω νοοτροπίες βρίσκονται άλλες πολύ σοβαρότερες. Ένα σάπιο σύστημα και μία σάπια νοοτροπία», αποκάλυψε η Τζώρτζια Κεφαλά.

Η απάντηση του Θάνου Τζήμερου

Μέσω Twitter, ο Θάνος Τζήμερος απάντησε, λέγοντας: «Ενημερώνω τις βιομηχανίες λάσπης που αποκαλούνται ΜΜΕ ότι θα στραφώ δικαστικά εναντίον τους, εάν δεν κατεβάσουν την ψευδή είδηση και δεν ζητήσουν συγγνώμη. Ουδεμία επικοινωνία είχα με οποιονδήποτε. Οι λογαριασμοί μου είναι γνωστοί».