Σε ποσοστό 40,77% έφτασε η συμμετοχή των πολιτών στις κάλπες έως τις 16:30, σύμφωνα με την ενημέρωση του γενικού γραμματέα Εσωτερικών και Οργάνωσης του υπουργείου Εσωτερικών, Μιχάλης Σταυριανουδάκης. Την ίδια ώρα στις εκλογές του Μαΐου, το αντίστοιχο ποσοστό ήταν στο 48,76%, δηλαδή η συμμετοχή είναι μειωμένη κατά περίπου 8%.

Σύμφωνα με τον κ. Σταυριανουδάκη στο δείγμα που συγκεντρώθηκε, οι εκλογικές περιφέρειες με το υψηλότερο ποσοστό συμμετοχής είναι ο Βόρειος τομέας της Αθήνας με 48,13% και ακολουθούν με περίπου 45% Β΄ Θεσσαλονίκης, Ανατολική Αττική, Φθιώτιδα, Νότιος τομέας Αθήνας και Ηράκλειο Κρήτης.

Tο χαμηλότερο ποσοστό συμμετοχής στις εκλογές καταγράφεται στη Φλώρινα (25%) με το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό συμμετοχής να εντοπίζεται στην Κεφαλονιά (27%) ενώ κάτω του 30% βρέθηκε η συμμετοχή σε Λακωνία και Ευρυτανία.

Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών έδωσε και ειδικά στοιχεία για τη συμμετοχή στον Έβρο λέγοντας ότι κυμαίνεται στο 39,54% και ακόμα ειδικότερα στη Ροδόπη λίγο κάτω από το 37%.