Αντιπαράθεση μεταξύ της προέδρου της Βουλής, Ζωής Κωνσταντοπούλου και του Σταύρου Θεοδωράκη, σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της δευτερολογίας του επικεφαλής του Ποταμιού. Στο επεισόδιο ενεπλάκη και ο βουλευτής του Ποταμιού, Γρηγόρης Ψαριανός.

Όλα ξεκίνησαν όταν κατά τη διάρκεια της ομιλίας του κ. Θεοδωράκη, ακούστηκε κάποιος –πιθανότατα από τα κυβερνητικά έδρανα- να φωνάζει, αποκαλώντας τον «ψεύτη», όταν ο επικεφαλής του Ποταμιού έκανε λόγο για «τρόικα της δραχμής».

«Κ. Ψαριανέ μην κάνετε χειρονομίες», ακούγεται να λέει η κα Κωνσταντοπούλου.

«Μπορείτε να προσέχετε και δεξιά σας. Κυρία Κωνσταντοπούλου έχετε αποδείξει και στο παρελθόν ότι έχει ένα πρόβλημα με την όρασή σας προς τα άκρα δεξιά», είπε με νόημα ο κ. Θεοδωράκης.

«Κύριε Θεοδωράκη αναμένω το κόμμα σας να συμμετάσχει στην επιτροπή για τη διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών. Έχετε ένα σοβαρό πρόβλημα να συμμετάσχετε σε αυτήν τη διεκδίκηση», είπε η πρόεδρος της Βουλής, εν μέσω χάους στην αίθουσα.

«Αυτό που κάνετε είναι τουλάχιστον απαράδεκτο», είπε ο κ. Θεοδωράκης και ξεκαθάρισε ότι ο ίδιος έθεσε «το θέμα του κατοχικού δανείου μέσα στο Βερολίνο. Δεν μίλησα με άλλη γλώσσα στο Βερολίνο, άλλη στην Αθήνα».

«Δεν θα συνεχίσω αλλά έχω να της θυμίσω πολλές ιστορίες για την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, των γυναικών. Λέτε και δεν ξέρουμε την ιστορία του καθενός μέσα στο μικρό κοινοβούλιο», συμπλήρωσε ο κ. Θεοδωράκης.

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας του κ. Θεοδωράκη, τη δική της απάντηση έσπευσε να δώσει η πρόεδρος της Βουλής: «Επειδή πολλά ειπώθηκαν και δεν θα μείνουν χωρίς απάντηση. Στην επιτροπή για τη διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών, το κόμμα σας δεν συμμετέχει. Και είναι ανεξήγητο γιατί απ’ όλες τις επιτροπές μόνο σε αυτήν δεν συμμετέχετε».