«Η κα Μέρκελ είναι ένας άνθρωπος που ακούει και θέλει να προωθήσει την ανταλλαγή απόψεων. Ίσως περνάει μια διαφορετική εικόνα προς τα έξω», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνέντευξη Τύπου μετά τη συνάντηση που είχε με τη γερμανίδα καγκελάριο.

Μετά, από ερώτηση που του τέθηκε από δημοσιογράφο, ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στο πρωτοσέλιδο του περιοδικού Spiegel που έδειχνε την Άνγκελα Μέρκελ να στέκεται ανάμεσα σε ναζί αξιωματικούς μπροστά στον Παρθενώνα, στην Αθήνα της Κατοχής.

«Είδα και εγώ το δημοσίευμα, το πρωτοσέλιδο του Spiegel. Νομίζω είναι εξαιρετικά άδικο για την καγκελάριο και τον γερμανικό λαό να υφίσταται μια τέτοια επίθεση», ομολόγησε ο κ. Τσίπρας και καταδίκασε κάθε προσπάθεια συσχετισμού της σημερινής Γερμανίας με τη ναζιστική, χαρακτηρίζοντας «άδικο» να γίνονται παραλληλισμοί της γερμανικής κυβέρνησης με το τρίτο Ράιχ.

«Όταν είδα μια τέτοια γελοιογραφία σε εφημερίδα του δικού μου κόμματος στην κοινοβουλευτική ομάδα έβαλα τις φωνές», τόνισε ο κ. Τσίπρας, αναφερόμενος στο σκίτσο της «Αυγής» που παρουσίασε τον Σόιμπλε ως ταγματάρχη των Ες Ες.