«Δεν υφίσταται θέμα παραβίασης της συμφωνίας της 20ης Φεβρουαρίου» δήλωσε με κατηγορηματικό τρόπο από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής, ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Νίκος Βούτσης, απορρίπτοντας σχετικές αιτιάσεις διεθνών παραγόντων με αφορμή τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την αντιμετώπιση της ακραίας ανθρωπιστικής κρίσης.

«Συνεχίζονται, μέσω δηλώσεων, ενστάσεις και άτοπες αιτιάσεις από διεθνείς παράγοντες και εκπροσώπους των θεσμών. Είναι σαφές ότι δεν υφίσταται θέμα παραβίασης της συμφωνίας της 20ης Φεβρουαρίου. Η προώθηση των νομοθετικών πρωτοβουλιών και οι σχετικές αναρτήσεις νομοσχεδίων, αποτελούν τον πυρήνα της προώθησης των μεταρρυθμίσεων που από κοινού έχουμε δεσμευτεί» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Βούτσης και πρόσθεσε: «Λέμε ευθέως ότι η εισήγηση της Υπουργού αποτελεί την έμπρακτη κυβερνητική θέση απέναντι σε αστήρικτες αιτιάσεις και μάλιστα σε ένα ζήτημα που αφορά την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης στη χώρα μας».

«Η νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης δεν εκβιάζεται» σχολίασε από την έδρα η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου.