«Κανένα κόμμα μόνο του δεν μπορεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση, χρειάζονται συμμαχίες» δήλωσε ο Θ. Γιαννόπουλος.

Λίγες ώρες πριν από την υπογραφή της ιδρυτικής διακήρυξης του νέου κόμματος της κ. Μπακογιάννη η οποία έχει ξεκαθαρίσει ότι στοχεύει στις προγραμματικές συμφωνίες, ο πρώην υφυπουργός Υγείας και εκ των πολιτικών υποστηρικτών της πρώην υπουργού στην εσωκομματική διαδικασία τάσσεται υπέρ των κυβερνητικών συμμαχιών.

Μιλώντας στον real fm και τον Β. Σκουρή ο κ. Γιαννόπουλος διευκρίνισε ότι αυτό μπορεί να γίνει είτε με την επίτευξη συναίνεσης σε μεγάλα θέματα χωρίς απαραίτητα να υπάρχει θέμα συμμετοχής υπουργών στην κυβέρνηση από άλλα κόμματα, είτε μέσω πρωτοβουλίας που μπορεί να πάρει ο Πρόεδρος της ΝΔ αλλά και ο Πρωθυπουργός.

«Γιατί να μην μπορεί η ΝΔ και άλλοι πολιτικοί σχηματισμοί να συμμετέχουν σε μία τέτοια πρωτοβουλία;» τόνισε χαρακτηριστικά.

«Το κόμμα της Ντόρας θα μπει στη βουλή» είπε χαρακτηριστικά επικαλούμενος μάλιστα και κάποιες διαρροές που είχαν αποδοθεί στον Κ. Καραμανλή για την εκλογική τύχη του νέου εγχειρήματος.

«Όταν κάποιος είναι νέος έχει προοπτική μπροστά του. Θα μιλήσει όταν έρθει η ώρα. Με δεδομένα και αριθμούς. Και όταν μιλήσει θα υπάρξουν πολιτικοί κραδασμοί» προέβλεψε για τον πρώην πρωθυπουργό.

Για τους Θ. Ρουσόπουλο και Γ. Βουλγαράκη έκανε λόγο για «πολιτική συνεννόηση που θα έχει το κόμμα με αυτά τα στελέχη» παρά το γεγονός ότι η Ρηγίλλης έχει επισημάνει πως τίθεται θέμα γενικότερης πολιτικής συμπεριφοράς των πρώην υπουργών.