Στις 10 π.μ. συνεδριάζει υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, Γιώργου
Παπανδρέου το υπουργικό συμβούλιο. Τα θέματα που θα συζητηθούν είναι ο
προϋπολογισμός, τα σχέδια νόμου για σύσταση Εθνικού Ταμείου
Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης, η διαδικασία επίλυσης συλλογικών
διαφορών και ίδρυση Υπηρεσίας Ασύλου και Υπηρεσίας Πρώτης Υποδοχής.

Αναλυτικά σήμερα:

Ξεκινά στα Ιωάννινα στο ξενοδοχείο “Epirus lc Palace Hotel) το Διεθνές Συνέδριο Οδικής Ασφάλειας της Οικονομικής επιτροπής του ΟΗΕ για την Ευρώπη (United Nations Economic Commision for Europe – UNECE – www.unece.org) και του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου (Organization of the Black Sea Economic Cooperation – BSEC). Το συνέδριο πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Συνεδριάζουν τα προεδρεία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ με θέμα τον συντονισμό δράσης των δύο τριτοβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων της χώρας, εν όψει της 24ωρης γενικής απεργίας την Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου.

Στις 10 π.μ. ομιλία της υπουργού Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Αννας Διαμαντοπούλου σε ημερίδα που διοργανώνει το Ινστιτούτο Νεολαίας στο HUB (Αλκμήνης 5, Κάτω Πετράλωνα) με θέμα: “Αναπτύσσοντας ευκαιρίες για τη Νεολαία: Δημιουργώ – Καινοτομώ – Επιχειρώ”. Η υπουργός θα αναφερθεί στην ανάπτυξη πολιτικών εκ μέρους του υπουργείου, που θα διευκολύνουν τη δημιουργικότητα και την ανάπτυξη ευκαιριών με στόχο την προώθηση και ενδυνάμωση της νεανικής επιχειρηματικότητας, μέσα από το τρίπτυχο: Παιδεία – Έρευνα – Καινοτομία. Το πρόγραμμα, καθώς και λεπτομέρειες για την εκδήλωση μπορείτε να βρείτε: www.epixeirw.com

Στις 12 το μεσημέρι στη Βουλγαρία, συνάντηση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστα Σκανδαλίδη με τον υπουργό Γεωργίας της Βουλγααρίας, κ. Naydenov, στο πλαίσιο της διήμερης επίσημης επίσκεψης του προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια, στη γείτονα χώρα.

Στις 12:30 μ.μ. στο υπουργείο Εξωτερικών (Ακαδημίας 1), οι εκδόσεις Παπαζήση για το Ελληνικό Ιδρυμα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ) παρουσιάζουν την ελληνική έκδοση τυ βιβλίου με τίτλο: «Μετά τον Σεισμό: Οικονομική Κρίση και Θεσμική Επιλογή». Το βιβλίο θα παρουσιάσουν οι: Στέφανος Μάνος, πρώην υπουργός, πρόεδρος, ΔΡΑΣΗ, Γιάννος Παπαντωνίου, πρώην υπουργός, πρόεδρος του Κέντρου Ερευνών Προοδευτικής Πολιτικής (ΚΕΠΠ), Λουκάς Τσούκαλης, Πανεπιστήμιο Αθηνών, πρόεδρος ΕΛΙΑΜΕΠ, Αντον Χέμερικ, κοσμήτορας, Σχολή Κοινωνικών Επιστημών, Ελεύθερο Πανεπιστήμιο του Αμστερνταμ και πρώην διευθυντής του Ολλανδικού Επιστημονικού Συμβουλίου για την Κυβερνητική Πολιτική (WRR). Χαιρετισμό θα απευθύνει στην έναρξη ο πρέσβης της Ολλανδίας, Cornelis van Rij. Θα υπάρχει ταυτόχρονη διερμηνεία από και προς τα ελληνικά και αγγλικά.

Στις 3 μ.μ. στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στη Ρηγίλλης, συνάντηση με την τρόϊκα θα έχει ο πρόεδρος του κόμματος, Αντώνης Σαμαράς.

Στις 7 μ.μ. στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών το διεθνές συνέδριο με τίτλο: «Ο Τύπος στα ευρωπαϊκά ΜΜΕ, απέναντι στην οικονομική κρίση», διοργανώνει το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, και οι πρεσβείες της Ουγγαρίας, της Γαλλίας, του Βελγίου, της Ισπανίας, της Ιταλίας και της Γερμανίας στην Ελλάδα. Είσοδος ελεύθερη με δελτία. Διανομή δελτίων στις 5:30 μ.μ.

Στις 9 παρά 20 μ.μ. άφιξη στο αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος” του αεροσκάφους από την Βουλγαρία με τον πρόεδρο της δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια και τη σύζυγό του Μαίη μετά από επίσημη διήμερη επίσκεψη στη γείτονα χώρα.