Εμφανώς δυσαρεστημένη από το εκλογικό αποτέλεσμα η Χριστίνα Χριστοφάκη, πετώντας «καρφιά» εναντίον στελεχών της Ιπποκράτους για υπόγειο εσωτερικό «πόλεμο» εναντίον της και δήλωσε ότι: «Οι μηχανισμοί της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και του ΠΑΣΟΚ κινήθηκαν υπέρ των συμφερόντων του δημάρχου Καλυβίων και αντιπάλου μου Πέτρου Φιλίππου».

Η τοποθέτησή της θεωρείται «βόμβα» καθώς είναι η πρώτη φορά μετά της εκλογές που η Χριστοφάκη μιλάει ανοιχτά και δημόσια για εσωτερικό «πόλεμο» που δέχτηκε τόσο η ίδια όσο και ο άντρας της μέσα από το ίδιο τους το κόμμα, δίνοντας μια άλλη διάσταση στην ήττα που υπέστη ο συνδυασμός της στις εκλογές 7ης Νοεμβρίου.

«Ο κόσμος μας έδωσε την πολύτιμη του ψήφο και μας στήριξε. Πετύχαμε -παρά το γεγονός ότι ξεκινήσαμε τον αγώνα μας μόλις τέσσερις μήνες πριν από τις εκλογές- και αναδειχθήκαμε η κύρια δύναμη αντιπολίτευσης στο δήμο. Θα συνεχίσουμε αυτό το μεγάλο ταξίδι. Η κριτική μας θα είναι σκληρή προκειμένου να φτάσουμε τους μηχανισμούς και το κατεστημένο των 20 ετών του προηγούμενου δημάρχου», τονίζει η Χριστίνα Χριστοφάκη και συνεχίζει δηλώνοντας στις Αποκαλύψεις ότι και οι μηχανισμοί του ΠΑΣΟΚ κινήθηκαν εναντίον της υποψηφιότητας της.