Τη «λαϊκή εντολή» για να συνεχίσει το ΠΑΣΟΚ να είναι ο «εγγυητής της σταθερότητας» ζήτησε κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Πάρις Κουκουλόπουλος, ο οποίος απευθυνόμενος στους πολίτες από το βήμα της Βουλής υποσχέθηκε ότι «τα δύσκολα τέλειωσαν, είμαστε εδώ για να μην υπάρξουν άλλα μέτρα λιτότητας στην κοινωνία, είμαστε στην έξοδο των μνημονίων…» .

Μετά τις αναφορές που έγιναν από Κουβέλη και Τσίπρα, ο Πάρις Κουκουλόπουλος αντέδρασε λέγοντας ότι το κόμμα είναι ο εγγυητής της σταθερότητας. Όπως ανέφερε οι πρόεδροι των ΔΗΜΑΡ ΚΑΙ ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισαν «εκβιαστικό δίλημμα» και «άσφαιρο δίλημμα» αντίστοιχα την ενδεχόμενη αποχώρηση του ΠΑΣΟΚ από την συγκυβέρνηση αν αυτό «αποδοκιμαστεί» στις εκλογές. Ο Πάρις Κουκουλόπουλος παρεμβαίνοντας στη συζήτηση που έγινε για το μεσοπρόθεσμο ανέφερε ότι «το ΠΑΣΟΚ και πολύ περισσότερο ως ΕΛΙΑ είναι ο εγγυητής της σταθερότητας και ο προοδευτικός πόλος της κυβέρνησης συνεργασίας. Αυτό το ρόλο ασκούμε με συνέπεια γιατί τον πιστεύουμε».

Έτσι «ζητάμε λαϊκή εντολή για να συνεχίσουμε και να ενισχύσουμε αυτό ακριβώς που κάνουμε. Αποδοκιμασία μας στις εκλογές σημαίνει ότι δεν εγκρίνεται η στάση μας από τους πολίτες. Αποδοκιμασία μας σημαίνει πως δεν έχει νόημα η συνέχιση του προοδευτικού πόλου. Για αυτό και κάναμε καθαρή εξήγηση ότι αποδοκιμασία μας σημαίνει , πως μπαίνει τέλος στην κυβέρνηση συνεργασίας. Τι είναι εκβιαστικό και τι άσφαιρο; Κάποιοι έξω από τη Βουλή γελάνε κιόλας. Δεν θα σχολιάσω αντιδράσεις», τόνισε.

Πρόσθεσε ότι « με δεδομένο το συσχετισμό δυνάμεων στην παρούσα Βουλή και με δεδομένη επίσης τη στάση όλων των κομμάτων και των πολιτικών ομάδων, χωρίς το ΠΑΣΟΚ, χωρίς την ΕΛΙΑ υπάρχει κυβέρνηση; Όχι . Δεν έχει τη δεδηλωμένη.»

Μάλιστα παρέθεσε μια σειρά από πρωτοβουλίες που- όπως ανέφερε- «φέρουν τη δική μας σφραγίδα και δίνουν νόημα σε αυτό που λέμε προοδευτικός πόλος κυβερνητικής συνεργασίας», όπως: «Η προστασία της πρώτης κατοικίας. Η μεγάλη νίκη του Ελληνικού γάλατος. Η διαφάνεια στις αποκρατικοποιήσεις που για πρώτη φορά μετά από 30 χρόνια περνάνε από την Βουλή για να πει τη γνώμη της για τα σχέδια των προκηρύξεων. Η μείωση των εργοδοτικών εισφορών. Τα προγράμματα ανάσχεσης της ανεργίας. Το μέτωπο του Συνταγματικού Τόξου».

Τόνισε ότι «απευθυνόμαστε σε εκείνους τους πολίτες , στον πικραμένο κόσμο της Δημοκρατικής Παράταξης που πίστεψε όχι μόνο το ΣΥΡΙΖΑ και τη ΔΗΜΑΡ όχι μόνο του Ανεξάρτητους Έλληνες αλλά ακόμη και τη ΝΔ και τον κ. Σαμαρά ότι υπάρχουν άλλες λύσεις και άλλες συνταγές . Δυστυχώς δεν υπήρχαν άλλοι δρόμοι για να διαλέξουμε. Δεν ήταν μονόδρομος. Δεν είχαμε εμείς άλλο δρόμο». Αναφερόμενος στον Αλέξη Τσίπρα υποστήριξε ότι «πραγματικά ευχαριστώ –δεν ειρωνεύομαι- τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης που στην ομιλία του είπε ότι δέχεται διάλογο που δε θα αναφέρεται καθόλου στα μνημόνια. Προφανώς αφού τα μνημόνια τελείωσαν».