Ο Αντώνης Σαμαράς αγωνίζεται να περιορίσει μια νέα πολιτική κρίση μετά τις αποκαλύψεις του Ηλία Κασιδιάρη και τη δημοσιοποίηση της συνομιλίας που είχε ο πρώην γ.γ. της κυβέρνησης Παναγιώτης Μπαλτάκος με τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής. Όπως αναφέρει η βρετανική «Guardian», η… γκάφα αυτή οδήγησε στην παραίτηση του κ. Μπαλτάκου, στενού συνεργάτη του έλληνα πρωθυπουργού, τη στιγμή που φωνές από όλο το πολιτικό φάσμα ζητούν από την κυβέρνηση να παραιτηθεί.

Η ανταποκρίτρια της Guardian, Helena Smith, δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στη δήλωση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα ο οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά: «Η κυβέρνηση Σαμαρά αποδεικνύει ότι είναι επικίνδυνη. Δεν μπορεί να ορίζει άλλο την τύχη της χώρας».

Μέσα σε ένα εύθραυστο πολιτικό σκηνικό εν όψει των κρίσιμων εκλογών, η δημοσιοποίηση του επίμαχου βίντεο έχει ενισχύσει την αντίληψη περί δεσμών μεταξύ της ακροδεξιάς και στελεχών του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας, σχολιάζει η Guardian.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, με τις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές να απέχουν μόλις λίγες εβδομάδες – και με την κυβερνητική πλειοψηφία να περιορίζεται πια σε ένα μόνο βουλευτή -, αρκετοί προβλέπουν ότι ο εύθραυστος δικομματικός συνασπισμός θα χάσει και άλλες ψήφους.

Δείτε εδώ όλες τις εξελίξεις για την υπόθεση Μπαλτάκου-Κασιδιάρη