Ο πρωθυπουργός θα απαντήσει σε επίκαιρες ερωτήσεις των πολιτικών αρχηγών – μεταξύ των οποίων και για την εξεταστική για την οικονομία – την ώρα που η προανακριτική για το Βατοπέδι θα βγάζει την ετυμηγορία της για το αν και ποιοι πρώην υπουργοί θα παραπεμφθούν στο Ειδικό Δικαστήριο.

Ο Γιώργος Παπανδρέου θα απαντήσει σε ερωτήσεις των Αλέκας Παπαρήγα για τα μέτρα στήριξης των ανέργων, Γιώργου Καρατζαφέρη για το ενδεχόμενο διεύρυνσης της περιόδου διερεύνησης της εξεταστικής για την οικονομία και Αλέξη Τσίπρα για τις ενεργειακές επενδύσεις στον Αστακό.

Αναλυτικά σήμερα:

Στη σύνοδο αρχηγών Πολεμικών Αεροποριών του ΝΑΤΟ – ΝΑΤΟ Air Chiefs Conference (NACC) θα συμμετάσχει από σήμερα έως την Κυριακή 24 Οκτωβρίου, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, αντιπτέραρχος Βασίλειος Κλόκοζας. Το κύριο θέμα της φετινής Συνόδου είναι: “Η Ασφάλεια μέσω της Συνεργασίας”.

Συνεδριάζει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ με στόχο τη λήψη και άλλων μέτρων για την κινητοποίησή της.

Aπ’ ευθείας συναντήσεις και διάλογο με τους πολίτες του Πειραιά θα έχει ο υποψήφιος δήμαρχος της πόλης Γιάννης Μίχας. Στις 6:30 μ.μ. θα συναντηθεί με τον Εξωραϊστικό Πολιτιστικό Σύλλογο της Πειραϊκής Χερσονήσου «Ο Κόνων».

Περιοδεία σε χωριά του Δήμου Απόλλωνος θα πραγματοποιήσει ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας, Κώστας Μανδρώνης και υποψήφιοι σύμβουλοι του συνδυασμού «Δυνατή Πελοπόννησος».

 Στις 9:30 π.μ. ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Ψωμιάδης θα συμμετάσχει σε ραδιοφωνικό ντιμπέϊτ του “Ράδιο Θεσσαλονίκη” με τον συνυποψήφιό του περιφερειάρχη Μάρκο Μπόλαρη. Στη 1:30 μ.μ. ο κ. Ψωμιάδης θα παραστεί στην τελετή εγκαινίων του νέου δημαρχιακού κτιρίου που θα στεγάσει τις υπηρεσίες της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Θεσσαλονίκης, στις 6 μ.μ. στα εγκαίνια του νέου κτιρίου του ΤΕΕ/ΤΚΜ, και στις 7:30 μ.μ. θα επισκεφθεί την Κατερίνη όπυ θα μιλήσει σε ανοικτή συγκέντρωση στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κατερίνης (Εκάβη).

Στις 9:30 π.μ. επίσκεψη του υποψηφίου περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Δράκου στο Πεταλίδι Μεσσηνίας.

Στις 10 π.μ. ο υποψήφιος περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργος Δακής, θα συμμετάσχει στις εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο απελευθέρωσης Πτολεμαΐδας.

Στις 10:40 π.μ. περιοδεία του υποψηφίου δημάρχου Αθήνας και μέλους του Π.Γ. της Κ.Ε. του KKE Νίκου Σοφιανού στο 43 ο Λύκειο Νέου Κόσμου και συνομιλία του με τους εκπαιδευτικούς. Στη 1 μ.μ. ο κ. Σοφιανός θα συναντηθεί με την Επιτροπή Κατοίκων Κολωνακίου στα γραφεία της παράταξης. Τέλος στις 7:30 μ.μ. θα μιλήσει σε συγκέντρωση στα Κάτω Πετράλωνα, στην πλατεία Αγίας Κατερίνης. Στη συγκέντρωση θα μιλήσει και ο Θανάσης Παφίλης, υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής και μέλος της Κ.Ε. του ΚΚΕ.

Στις 11 π.μ. έως τις 5 μ.μ. στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ ημερίδα με θέμα: «Στην εποχή του “Καλλικράτη” Πρωτοστατούμε – Διεκδικούμε – Αλλάζουμε», διοργανώνει ο Τομέας Γυναικών του ΠΑΣΟΚ.

Στις 11 π.μ. περιοδεία του υποψηφίου περιφερειάρχη Αττικής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και μέλους της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Θανάση Παφίλη στον ΟΑΕΔ  και ομιλία του σε συγκέντρωση εργαζομένων.

Στις 12 το μεσημέρι συνεδριάζει το διαθεσμικό όργανο του ΠΑΣΟΚ, υπό την προεδρία του Γιώργου Παπανδρέου.

Στις 1 μ.μ. η συνάντηση του πρόεδρου της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά,  με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στις 5:30 μ.μ. συνάντηση του υπουργού Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας, Γιάννη Διαμαντίδη με την επίτροπο Θαλασσίων Υποθέσεων και Αλιείας, Μαρία Δαμανάκη.

Στις 6 μ.μ. ο εσπερινός για τον εορτασμός της μνήμης του Αγίου Λογγίνου του Εκατόνταρχου προστάτη των Υπαλλήλων των Καταστημάτων Κράτησης στον Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνας Καλοπλύπτου, Χίου. Αύριο Σάββατο 17/10 στις 7 π.μ. θα γίνει ο όρθρος και η θεία λειτουργία.

Στις 6:30 μ.μ. στην ΕΣΗΕΑ συγκέντρωση της Διακλαδιής Πρωτοβουλίας Εργαζομένων-Ανέργων στον Τύπο και στα ΜΜΕ με κεντρικό αίτημα: «Οχι στις απολύσεις».

Στις 6:30 μ.μ. στο ξενοδοχείο Porto Palace στη Θεσσαλονίκη η παρουσίαση των υποψηφίων του συνδυασμού «καθαρά Χέρια, Καθαρές Ιδέες, Καθαρές Λύσεις» του υποψηφίου περιφερειάρχη Κυριάκου Βελόπουλου, παρουσία του προέδρου του ΛΑΟΣ, Γιώργου Καρατζαφέρη.

Στις 7:30 μ.μ. στην Αποθήκη 1 στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης θα απευθύνει χαιρετισμό στην κεντρική εκδήλωση του συνδυασμού «Δημοκρατία-Οικολογία-Συμμετοχή» με υποψήφια περιφερειάρχη την Ασημίνα Ξηροτήρη.

Στις 8 μ.μ. στο Δημαρχείο Περάματος ο απολογισμός δράσης 2000-2010 της Δημοτικής Αρχής του Γιάννη Γλύκα.

Στις 8:30 μ.μ. στο εκλογικό κέντρο του συνδυασμού «Εξουσία Πολιτών» ο ανεξάρτητος υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Μάκης Στεργίου, θα ανακοινώσει τη β’ φάση των υποψηφίων συμβούλων.