Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών στην Κύπρο, η οποία διήρκεσε δύο περίπου ώρες, ενώ μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης, οι πολιτικοί αρχηγοί κατευθύνθηκαν προς τη Βουλή.

«Πρέπει να ψηφιστεί μία νομοθετική ρύθμιση ώστε να θωρακίσει τη συνέχιση της λειτουργίας της Λαϊκής Τράπεζας και να αποφύγουμε τον κίνδυνο της χρεοκοπίας, δήλωσε ο αναπληρωτής πρόεδρος του ΔΗ.ΣΥ., Αβέρωφ Νεοφύτου, μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών.

«Με σύνεση και ψυχραιμία θα αποφύγουμε την χρεοκοπία της Λαϊκής Τράπεζας, μία χρεοκοπία που σημαίνει δυστυχώς, αν δεν αποφευχθεί, 8.000 θέσεις εργασίας απώλεια. Όλοι οι καταθέτες θα χάσουν όλες τις καταθέσεις τους.

Εάν το νομοσχέδιο για την εξυγίανση ψηφιστεί, και έχουμε πρόγραμμα συμφωνημένο τις επόμενες μέρες, το οποίο θα εγκριθεί από το Eurogroup την Τρίτη όλοι οι υπάλληλοι της Λαϊκής θα πάνε στη δουλειά τους όλα τα καταστήματα θα είναι ανοικτά. Αν δεν περάσει αυτό το νομοσχέδιο, δεν θα ήθελα να δω στον τόπο μου να μπαίνουν λουκέτα…».

Ο κ. Νεοφύτου πρόσθεσε ότι «με την εξυγίανση της Λαϊκής Τράπεζας και το διαχωρισμό σε καλή κακή από τους 379 χιλ. καταθέτες, Κύπριους καταθέτες, οι 361 χιλ. διασφαλίζουν το 100% των καταθέσεών τους».

«Να μην σπέρνουμε πανικό. Και οι τράπεζες οι υπόλοιπες που δεν έχουν σχέδιο εξυγίανσης δεν σημαίνει ότι δεν θα ληφθούν κάποια μέτρα μετά από μερικά χρόνια που πρέπει να γίνουν οι σωστές διαδικασίες».

«Εκκαθαριστής θα μπει αν δεν περάσουμε αυτό το νομοσχέδιο», τόνισε ο Α. Νεοφύτου.

Δείτε εδώ όλες τις δραματικές εξελίξεις στην Κύπρο με συνεχή ενημέρωση από το newsbeast.gr