Ραγδαίες αναμένεται να είναι σήμερα οι εξελίξεις στην Κύπρο με το κύριο ερώτημα να περιστρέφεται γύρω από το σχεδιασμό της κυβέρνησης για την «επόμενη ημέρα» ύστερα από το ηχηρό «όχι» της Βουλής στο σχέδιο διάσωσης της Κύπρου, όπως αυτό αποφασίστηκε από το Eurogroup.

Αυτή την ώρα ο πρόεδρος της Κύπρου, Ν. Αναστασιάδης έχει ευρεία σύσκεψη με τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων προκειμένου από κοινού να αποφασιστεί πως θα γίνει η διαχείριση της κατάστασης, όπως αυτή έχει διαμορφωθεί κατόπιν των τελευταίων δραματικών εξελίξεων.

Σημειώνεται πως στις 11 το πρωί θα ακολουθήσει συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου ενώ το μεσημέρι ο κ.Αναστασιάδης θα συναντηθεί με κλιμάκιο της τρόικας.

Εν τω μεταξύ, σήμερα θα πραγματοποιηθούν οι κρίσιμες επαφές του υπουργού Οικονομικών της Κύπρου, Μ. Σαρρή στη Ρωσία.

Ο κ. Σαρρής θα συναντηθεί με τον Ρώσο ομόλογο του, Αντόν Σιλουάνοφ σε μια προσπάθεια εξεύρεσης εναλλακτικής λύσης για τα 5,8 δισ ευρώ που χρειάζεται επειγόντως η Κύπρος, ενώ θα τεθεί και το ζήτημα της επιμήκυνσης του χρόνου αποπληρωμής του δανείου των 2,5 δισ. ευρώ που έχει ήδη λάβει η Κύπρος. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα πρώτα αποτελέσματα της συνάντησης θα γίνουν γνωστά στον κ.Αναστασιάδη κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου και πριν από τη συνάντηση του με το κλιμάκιο της τρόικας.

Δείτε εδώ όλες τις δραματικές εξελίξεις στην Κύπρο με συνεχή ενημέρωση από το newsbeast.gr