Απάντηση στην επίθεση που εξαπέλυσε η ΝΔ για την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο κ. Πεταλωτής τόνισε πως «το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αισθάνεται συνεχώς την ανάγκη να υπενθυμίζει στους πολίτες σε ποια πραγματικά δύσκολη κατάσταση άφησε πίσω της την Ελλάδα μετά από μια εξαετή καταστροφική διακυβέρνηση αδράνειας, έλλειψης σχεδιασμού και αλόγιστης σπατάλης».

Και συνέχισε: «Αλλά είναι ειρωνεία να συγκρίνει την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας με αυτή των άλλων ευρωπαϊκών χωρών, γιατί την ώρα που άλλες χώρες της Ευρώπης αντιμετώπιζαν την κρίση με μέτρα τόνωσης της οικονομίας, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας σπαταλούσε τα χρήματα του ελληνικού λαού και άφηνε με μηδενική απορρόφηση και χωρίς κανένα σχεδιασμό το ΕΣΠΑ.

Την ώρα που οι άλλες χώρες της ΕΕ σχεδίαζαν πως και πότε θα επιστρέψουν στη δημοσιονομική ισορροπία η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, διόριζε και ξόδευε αλόγιστα και έφερε το έλλειμμα κοντά στο 14% του ΑΕΠ και το χρέος σε πάνω από 110% του ΑΕΠ, ενώ ταυτόχρονα το απέκρυπτε οδηγώντας τη χώρα στο διεθνή διασυρμό.

Είναι ειρωνεία και εμπαιγμός των πολιτών να προτείνει την έξοδο της Ελλάδας από το μηχανισμό στήριξης και το πρόγραμμα οικονομικής πολιτικής, τη στιγμή που ξέρει ότι αν αφήναμε την οικονομία στο δρόμο που την είχε οδηγήσει αυτή η παράταξη, το μόνο που είχε απομείνει ήταν η στάση πληρωμών και η χρεοκοπία».

Καταλήγοντας ο κ. Πεταλωτής είπε:« Δυστυχώς για τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης που επενδύουν στη μιζέρια και στην αποτυχία και ευτυχώς για τη χώρα, οι πολίτες σήμερα πιστεύουν στην επιτυχία και βλέπουν ότι η υπάρχει μια κυβέρνηση που βάζει τάξη και που εργάζεται σκληρά για την ανάταξη της οικονομίας. Μια προσπάθεια που θα πιάσει τόπο και που ήδη έχει αρχίσει να αποδίδει και να αποτυπώνεται στην πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού με το έλλειμμα να έχει μειωθεί κατά περίπου 40%, στην απορρόφηση του ΕΣΠΑ που προσεγγίζει το 10% και σε μια σειρά από μεταρρυθμίσεις που είχε χρόνια ανάγκη η οικονομία και σήμερα υλοποιούνται αποδίδοντας.