Το οικονομικό επιτελείο της Ρηγίλλης προέβαλε την πρόταση εξόδου από τη Μνημόνιο εντός διετίας που παρουσίασε τον προηγούμενο μήνα ο Αντώνης Σαμαράς και τόνισε την ανάγκη να ενισχυθεί με συγκροτημένο σχέδιο το επενδυτικό κλίμα στη χώρα. Το γαλάζιο σχέδιο των 23 μέτρων έχουν εντολή να προβάλλουν το επόμενο διάστημα όλα τα κεντρικά στελέχη της Ν.Δ. που δίνει, ως γνωστόν, έμφαση στην τόνωση της επενδυτικής δραστηριότητας ακόμη και μέσα από φοροελαφρύνσεις, ενώ προκρίνει την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου.

Η πρόταση της Ν.Δ., μεταξύ άλλων, προβλέπει:

Ενοποίηση των εισπρακτικών μηχανισμών του κράτους (που συμπεριλαμβάνει ΔΟΥ, Ασφαλιστικά Ταμεία, Πολεοδομίες, Νομαρχίες).

Συμψηφισμός οφειλών, από και προς το Δημόσιο, μέσω συστήματος Μηνιαίας Εκκαθάρισης οφειλών.

Εσωτερικές μετατάξεις στο Δημόσιο.

Προσωποποιημένη κοστολόγηση των δημοσίων νοσοκομείων ανά ασθενή και ηλεκτρονική συνταγογράφηση με παραχώρηση ανάθεσης του έργου, αντί για τις δαιδαλώδεις διαδικασίες του Δημοσίου.

Αποκατάσταση των μεγάλων επενδύσεων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) και υδροηλεκτρικών που με τον πρόσφατο νόμο αποκλείονται. Περαιτέρω περικοπές στις δημόσιες δαπάνες, που θα δώσουν τη δυνατότητα για «διόρθωση αδικιών», όπως τις μειώσεις στις χαμηλές συντάξεις.

Χτύπημα του λαθρεμπορίου στα καύσιμα.

Εξόφληση με διάθεση κρατικών ομολόγων των οφειλών του Δημοσίου προς κατασκευαστές, προμηθευτές νοσοκομείων, επιστροφές φόρων προς τις επιχειρήσεις, ιδίως τις εξαγωγικές, καθώς και επιχορηγήσεις μέσω του αναπτυξιακού νόμου, ώστε να δοθεί μια «ανάσα ρευστότητας στην αγορά» και «να αποκατασταθεί η αξιοπιστία του κράτους».

Άμεση προώθηση και ψήφιση ενός επενδυτικού νόμου με ισχυρά φορολογικά κίνητρα.

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ