«Αυτό το βραβείο ανήκει όχι σε μένα αλλά στον ελληνικό λαό και εγώ το παραλαμβάνω σήμερα στο όνομά του». Με αυτά τα λόγια ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας παρέλαβε το βραβείο «Πολιτικού σθένους» που του απένειμε σήμερα το πρωί ο Πατρίκ Βάσμαν, ιδρυτής του περιοδικού Politique Internationale, ύστερα από μια παρουσίαση της κυβερνητικής του δράσης.

Απονέμοντας το βραβείο ο Βάσμαν υπογράμμισε ότι ο Αλέξης Τσίπρας είχε το κουράγιο να πάρει αποφάσεις προς όφελος της Ελλάδας και της Ευρώπης. Τον χαρακτήρισε άνδρα με πεποιθήσεις και θάρρος και σημείωσε ότι λίγοι άνδρες κατάφεραν να γίνει η ριζοσπαστική Αριστερά η πιο ισχυρή πολιτική δύναμη στην Ελλάδα. Χρειαζόταν μεγάλο κουράγιο να πάει κόντρα στην τρόικα και στους υποστηρικτές της λιτότητας, ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Το σθένος το δικό μας είναι το σθένος που υπέδειξε όλα αυτά τα χρόνια ο ελληνικός λαός μέσα σε πολύ δύσκολες συνθήκες. Προσηλώμενοι στο σχέδιό μας και σε αυτό που πιστεύαμε σωστό για τη μεγάλη πλειοψηφία, καταφέραμε να αντισταθούμε στις σειρήνες και να οδηγήσουμε σιγά σιγά το σκάφος που λέγεται Ελλάδα και το σκάφος που λέγεται Ευρώπη σε ποιο ήρεμα νερά» πρόσθεσε.

Και συνέχισε: «Αποφύγαμε την άτακτη ή την οργανωμένη χρεοκοπία, τα σχέδια ακραίων κύκλων για έξοδο από το ευρώ. Σταθήκαμε όρθιοι και συνεχίζουμε να δίνουμε τη μάχη» είπε.

Ο πρωθυπουργός μίλησε για ανάκαμψη της οικονομίας σε σε γρήγορους ρυθμούς και αποκλιμάκωση της ανεργίας. «Διαμορφώνεται μια εικόνα μιας χώρας που ανακάμπτει. Η Ελλάδα σήμερα δεν έχει σχέση με την Ελλάδα του 2015 που βρισκόταν σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης» σημείωσε.

«Το κρίσιμο για εμάς, τώρα που βγαίνουμε από την κρίση, είναι να σχεδιάσουμε το μέλλον χωρίς τα λάθη του παρελθόντος» ανέφερε.