Για πολυδιάστατη κατεύθυνσης της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής κάνει λόγο σχολιάζοντας τη συνάντηση του Τσίπρα με τον Τραμπ ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Νίκος Μαυραγάνης στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού και Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο FM 104,9»

«Είχαμε προετοιμάσει ως κυβέρνηση συνολικά την επίσκεψη του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ. Από το 2015 ο πρωθυπουργός, αλλά και οι υπουργοί Άμυνας, Πάνος Καμμένος και Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, έχουν στρίψει το τιμόνι της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής σε μία πιο πολυδιάστατη κατεύθυνση» δήλωσε.

Και πρόσθεσε: «Αν δεν έχεις δυνάμεις εξωτερικές να σε στηρίζουν για τους δικούς τους λόγους -η διπλωματία δεν έχει φιλία, έχει συμφέροντα- τότε είσαι αποκομμένος. Εμείς αν έχουμε κάνει κάποια συγκεκριμένα βήματα και κερδίζουμε κάποια πράγματα, τα κερδίζουμε λόγω της πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής μας. Αυτό μετουσιώθηκε σε πράξη στις ΗΠΑ αυτές τις ημέρες. Ήλθε και επιστεγάστηκε και επιβεβαιώθηκε ότι πράγματι η Ελλάδα αναβαθμίζεται γεωπολιτικά και γεωστρατηγικά στη νοτιοανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ και είναι ο κόμβος εκείνος ο ενεργειακός, ο στρατιωτικός, ο πολιτικός, ο διπλωματικός, που θα αποτελεί από τα Βαλκάνια μέχρι και τη Βόρεια Αφρική τον πυλώνα σταθερότητας. Αυτό είναι πολύ σημαντικό».