Σε διευκρινίσεις αναγκάστηκε να προβεί ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γεράσιμος Γιακουμάτος, ο οποίος μέσω σκληρής ανακοίνωσης απαντά στη θύελλα αντιδράσεων που προκάλεσαν οι δηλώσεις του σχετικά με την πώληση της Ακρόπολης.

Ο κ. Γιακουμάτος ανάφερε πως «η σπέκουλα και η παραπληροφόρηση έχει και τα όρια της» και πρόσθεσε πως «δεν νοικιάζονται τα ιερά και τα όσια. Δεν νοικιάζονται μνημεία και ειδικά ο φάρος του πολιτισμού για όλο τον κόσμο που είναι η Ακρόπολη», ενώ τονίζει πως «δεν δίνω σε κανέναν το δικαίωμα, ειδικά σε κάτι ψευτοελληναράδες να μιλάνε και να παραδίδουν μαθήματα για ηθικές αξίες».

Επίσης, στην ανακοίνωσή του αναφέρει πως «αυτό όμως που θα μπορούσε να γίνει είναι να δημιουργηθεί στη χώρα μας ένα ΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ που θα λειτουργεί με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια και σκοπός του θα είναι η αξιοποίηση όλων των αρχαιολογικών χώρων, επωφελεία της χώρας μας και της ιστορίας μας».

«Αυτή είναι η πρόταση μου και αυτή είναι η αλήθεια. Όλα τ άλλα είναι σπέκουλα. Και μπορεί η με την πρότασή μου αυτή να μην συμφωνούν όλοι, όμως ακόμα έχουμε Δημοκρατία. Και σε κάθε περίπτωση δεν δίνω σε κανέναν το δικαίωμα, ειδικά σε κάτι ψευτοελληναράδες να μιλάνε και να παραδίδουν μαθήματα για ηθικές αξίες, αρχές και παραδόσεις σε κανέναν πόσο μάλλον σε μένα» καταλήγει στην ανακοίνωσή του.