«Η Νέα Δημοκρατία θα μπορούσε να προτείνει κάθε τρεις και λίγο εξεταστικές επιτροπές για κατασκευασμένα ζητήματα, αλλά εμείς δεν πρόκειται να συμμετέχουμε σε αυτόν τον πολιτικό αντιπερισπασμό» δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο οποίος μίλησε στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ. Χαρακτήρισε «άθλιο, κιτρινίστικο κατασκεύασμα» από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, την υπόθεση με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο.

Ο εκπρόσωπος κατηγόρησε τη ΝΔ ότι επιχειρεί να δημιουργήσει την εντύπωση σκανδάλου, «επειδή ουσιαστικά δεν θέλει να συζητήσει για τα πραγματικά σκάνδαλα κι επειδή έχει καταρρεύσει το αφήγημα της περί “ολικής καταστροφής”, μετά τη συμφωνία στο Eurogroup της 15ης Ιουνίου».

«Έχουμε πει από την αρχή ότι υπάρχει μια συντονισμένη επιχείρηση από τη Νέα Δημοκρατία αλλά και από φιλικά προς την αξιωματική αντιπολίτευση μέσα μαζικής ενημέρωσης που προσπαθούν να δημιουργήσουν μία κατάσταση απολύτως εκ του μη όντος, δηλαδή να δημιουργήσουν την εντύπωση ότι το ζήτημα το οποίο η ΝΔ έχει αναδείξει ως κεντρικό το τελευταίο διάστημα είναι αυτό που απασχολεί κεντρικά όχι μόνο την κυβέρνηση, αλλά και το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας» είπε, μεταξύ άλλων, ο κ. Τζανακόπουλος.