Σάλος έχει προκληθεί από την απόφαση 117 πρώην και συνταξιούχων βουλευτών από τα δύο μεγάλα κόμματα να προσφύγουν στη δικαιοσύνη διεκδικώντας με αγωγές καταβολές αναδρομικών, που προκύπτουν από διαφορές των αποδοχών τους.

Άλλος ένας βουλευτής που συμπεριλαμβάνεται στην περίφημη λίστα των 117 πολιτικών, διαχωρίζει τώρα τη θέση του και ανακοινώνει πως παραιτείται των αξιώσεών του.

Πρόκειται για τον βουλευτή Αχαϊας της Ν.Δ., Νίκο Νικολόπουλο, που λέει ότι έδωσε εντολή στον δικηγόρο του να παραιτηθεί κάθε αξίωσης από την αγωγή που είχε κατατεθεί.

Σύμφωνα με την ανακοίνωσηπου εξέδωσε ο κ. Νικολόπουλος:

«Σε ανύποπτο χρόνο και δη, τον Φεβρουάριο του 2008 είχα πράγματι καταθέσει στο Πρωτοδικείο Αθηνών και ενόσω δεν είχα την ιδιότητα του Βουλευτή, αγωγή όπως είχαν πράξει και εκατοντάδες άλλοι συνάδελφοι Βουλευτές και τέως Βουλευτές αλλά και εκατοντάδες δικαστικοί λειτουργοί με την οποία διεκδικούσα την σχετική διαφορά αναδρομικών απολαβών.Αυτή ασκήθηκε στο χρόνο εκείνο προκειμένου να διασφαλιστεί η σχετική παραγραφή, διότι με τις τότε ισχύουσες οικονομικές συνθήκες αναμενόταν σχετική νομοθετική ρύθμιση. Έγινε αλλά περιορίστηκε στους δικαστικούς λειτουργούς και ουδέποτε επεκτάθηκε στους Βουλευτές και τέως Βουλευτές.

Φυσικά δεν έχει συζητηθεί και ούτε καν έχει προσδιορισθεί η συζήτηση της. Ας σημειωθεί ότι την είχα ασκήσει σε χρόνο κατά τον οποίο δεν είχα την ιδιότητα του Βουλευτή. Με δεδομένες τις σημερινές τραγικές οικονομικές συνθήκες στην χώρα μας, έχω προ πολλού δώσει εντολή στον δικηγόρο μου να παραιτηθεί κάθε αξιώσεως από την ως άνω αγωγή σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται από την κείμενη νομοθεσία…»