Θα υπερψηφίσει τον προϋπολογισμό αλλά με… αστερίσκο η Ν.Δ. Χαρακτηριστικό το σημερινό σημείωμα του πολιτικού σχεδιασμού στο οποίο αφού ασκείται κριτική στην κυβέρνηση Παπανδρέου, αφού διαπιστώνεται η αποτυχία των μέτρων που ελήφθησαν αλλά και η αποτυχία των μέτρων που έρχονται, αφού… προϋπολογίζεται η αποτυχία του προϋπολογισμού, η Ν.Δ. δηλώνει ότι θα υπερψηφίσει τον προϋπολογισμό γιατί ουσιαστικά δεσμεύεται από την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Παπαδήμου.

«Στον προϋπολογισμό του 2012 αναφέρεται στο σημείωμα, η ψήφιση του οποίου συνιστά επιβεβαίωση της ψήφου εμπιστοσύνης στη μεταβατική κυβέρνηση, περιλαμβάνονται ήδη ψηφισμένα μέτρα από την προηγούμενη κυβέρνηση Παπανδρέου, με το Μεσοπρόθεσμο και το Πολυνομοσχέδιο. Οι ενστάσεις της ΝΔ στα μέτρα αυτά δεν αίρονται με τη ψήφο στον προϋπολογισμό. Εμείς διαφωνήσαμε με πολλά από τα μέτρα που περιέχει. Τώρα είναι διαδικαστικό θέμα η επαναψήφισή του».

«Άλλωστε με τη ψήφιση του προϋπολογισμού, καθώς και με την ολοκλήρωση της ψήφισης των αποφάσεων της συνόδου της 26ης Οκτωβρίου και της διαδικασίας ανταλλαγής ομολόγων ολοκληρώνεται και το έργο της μεταβατικής κυβέρνησης, όπως αυτό έχει συμφωνηθεί.

Με τη διενέργεια των εκλογών, και τη δημοκρατική έκφραση της βούλησης του ελληνικού λαού, μια νέα κυβέρνηση, της ΝΔ, νομιμοποιημένη και ισχυρή, θα κληθεί να εφαρμόσει αυτό το μείγμα πολιτικής που μπορεί να προκαλέσει επιτέλους την πολυαναμενόμενη επανεκκίνηση της οικονομίας και της κοινωνίας».