Με κύριο θέμα στην ατζέντα το πολυνομοσχέδιο συνεδριάζει αύριο για πρώτη φορά η κυβερνητική επιτροπή υπό τον Λ. Παπαδήμο και σύμφωνα με τις μέχρι τώρα ενδείξεις δεν θα είναι μια συνεδρίαση ρουτίνας.

Υπουργοί του ΠΑΣΟΚ ετοιμάζονται να θέσουν θέμα μετά την οξύτατη επίθεση της ΝΔ στην κυβέρνηση Παπανδρέου για το θέμα της εφεδρείας και τις καταγγελίες ούτε λίγο ούτε πολύ, για στημένους διαγωνισμούς στα υπουργεία για τα διαφημιστικά κονδύλια.

Πέρα όμως από τις προεκλογικού τύπου αψιμαχίες οι οποίες άρχισαν δυστυχώς να κάνουν την εμφάνιση τους ,το ερώτημα είναι αν αύριο η κυβερνητική επιτροπή θα συζητήσει και θα αποφασίσει αλλαγές σε ζητήματα όπως η εφεδρεία.

Κι αυτό γιατί ήδη τόσο η ΝΔ όσο και το ΛΑΟΣ έχουν εκφράσει σοβαρότατες ενστάσεις και δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι οι βουλευτές τους θα εμφανιστούν συντεταγμένοι στην ψηφοφορία στη Βουλή.

Από την ΝΔ στις επίμονες ερωτήσεις των δημοσιογράφων για την στάση του κόμματος στο πολυνομοσχέδιο η απάντηση είναι… γενική: «Σε άλλα σημεία συμφωνούμε σε άλλα διαφωνούμε».