Δύσκολο αλλά αληθινά ελπιδοφόρο χαρακτήρισε τον νέο προϋπολογισμό η υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης Μαρία Κόλλια Τσαρουχά, ενώ επιτέθηκε προσωπικά στον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη κατηγορώντας τον ότι βρίσκεται σε αναντιστοιχία με τα συμβόλαια αλήθειας που εξαγγέλλει.

«Είναι ένας ακόμα δύσκολος προϋπολογισμός που είναι όμως ο πρώτος αληθινά ελπιδοφόρος από την έναρξη της μνημονιακής περιόδου το 2010», τόνισε η κ. Τσαρουχά και συνέχισε:

«Εμείς δεν σας παρουσιάζουμε ένα προϋπολογισμό παράδεισο, αλλά ένα προϋπολογισμό που οδηγεί στο δρόμο της αποδέσμευσης από τα μνημόνια και στην κατοχύρωση της εθνικής κυριαρχίας της χώρας, επαναπροσδιορίζοντας τη στόχευσή του για την απελευθέρωση της χώρας και του λαού και υπηρετώντας την κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς».

Η κ. Κόλλια-Τσαρουχά κατηγόρησε τη ΝΔ ότι επί δικής της διακυβέρνησης παραμέρισε την κοινωνία και υπερασπίστηκε τις πιο ακραίες επιλογές, και έρχεται σήμερα όπως είπε, να προσπαθήσει να πείσει ότι δεν έχει ευθύνες.

Η υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης κάλεσε τόσο τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη όσο και όσους επιτίθενται στη κυβέρνηση, να ξεκαθαρίσουν με ποιο ποσοστό πλεονάσματος συμφωνούν. Με το 4,5% που υποστήριζε όταν ήταν η ίδια κυβέρνηση, όπως είπε ή με το 2,5% που ζητάνε τώρα, και πρόσθεσε ότι «τα πλεονάσματα δεν είναι ανεμοδείκτες να στρέφονται ανάλογα με τον άνεμο των συμφερόντων».

Ακόμα, η κ. Κόλλια-Τσαρουχά μίλησε για μεγάλο και σημαντικό έργο που γίνεται στη Βόρεια Ελλάδα το οποίο, όπως είπε, ενίσχυσε και η παρουσία του ίδιου του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

«Τρομάζετε στην ιδέα ότι αποδείξαμε ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ ότι μπορούμε να συνυπάρξουμε κάνοντας πράξη την εθνική ομοψυχία για το συμφέρον της πατρίδας και όχι για τις καρέκλες. Πιο πολύ όμως τρομάζετε γιατί οι Έλληνες σας τοποθέτησαν για πολλά χρόνια στην αντιπολίτευση. Τελείωσαν όμως τα χρυσά σας κουτάλια», κατέληξε η υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης.