«Ο διάλογος με τους αγρότες δεν μπορεί να γίνει από μηδενική βάση», ξεκαθάρισε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη στέλνοντας μήνυμα στους αγρότες.

Επεσήμανε μάλιστα ότι οι προτάσεις των αγροτών θα πρέπει να συμβαδίζουν με τη γενικότερη κατάσταση της χώρας.

Για την κάθοδο των αγροτών με τρακτέρ στην Αθήνα είπε ότι υπάρχουν συγκεκριμένοι κανόνες για τα οχήματα που εισέρχονται στην πόλη, επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά ότι η αστυνομία δεν θα επιτρέψει να μπουν τρακτέρ στο Σύνταγμα.

«Αυτοί που τους αγκαλιάζουν είναι αυτοί που κάποτε τους λοιδορούσαν. Πολύ σύντομα οι αγρότες θα καταλάβουν ποιοι θέλουν τις βέλτιστες λύσεις και ποιοι παίζουν ύποπτα παιχνίδια στην πλάτη τους», είπε χαρακτηριστικά κατά την ενημέρωση των πολιτικών αρχηγών.

Ακόμη, η κ. Γεροβασίλη τόνισε ότι οι αγρότες δεν γίνεται να αδιαφορούν για την οικονομική κατάσταση της χώρας και ούτε για τις υπόλοιπες κοινωνικές ομάδες.

Σημειώνεται ότι οι αγρότες των Τεμπών κατέθεσαν πρόταση για ασφαλιστικό 12.000 ευρώ, κάτι που απέρριψε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης λέγοντας ότι έτσι δεν θα πληρώνει φόρο κανείς από τους αγρότες.