Δεν αίρεται η ασυλία του Πάνου Καμμένου για τις πολεοδομικές παραβάσεις στο κτίριο του κόμματος.

Η Επιτροπή Δεοντολογίας αποφάσισε να εισηγηθεί αρνητικά προς την Ολομέλεια για άρση της ασυλίας του προέδρου των ΑΝΕΛ, Πάνου Καμμένου, σχετικά με μήνυση που αφορά σε πολεοδομικές παραβάσεις στο κτίριο που ενοικιάζει το κόμμα από τον πατέρα του κ. Καμμένου.

Σημειώνεται ότι όπως έγραψαν τα ΝΕΑ,  το τμήμα αυθαιρέτων της οικείας πολεοδομίας στην Καλλιθέα όπου βρίσκονται τα γραφεία των ΑΝΕΛ, επί της οδού Χαροκόπου 2, διαπίστωσε αυθαίρετες και παράνομες κατασκευές. Και συγκεκριμένα δύο σκάλες, δύο ράμπες και μια αυτόματη ράμπα, στην είσοδο των γραφείων. Οι κατασκευές αυτές μάλιστα ήταν και εκτός ρυμοτομικής γραμμής της Χαροκόπου, στο κοινόχρηστο χώρο του πεζοδρομίου.

Η πολεοδομία επέβαλε πρόστιμο διατήρησης 500 ευρώ κάθε μήνα και πρόστιμο ανέγερσης 1.550 ευρώ και απέστειλε σχετική έγκληση στο αστυνομικό τμήμα Καλλιθέας το οποίο με τη σειρά του ζητούσε πάνω από έναν χρόνο από το κόμμα να της υποδειχθεί το όνομα του υπευθύνου ώστε να ασκηθεί η σχετική ποινική δίωξη.

Απάντηση ωστόσο δεν πήρε και απευθύνθηκε στον Άρειο Πάγο όπου ο εισαγγελέας τους απαντάει ότι το όνομα του υπευθύνου είναι Πάνος Καμμένος του Ηλία.