Αντιδράσεις, στους ΑΝΕΛ, προκαλεί δημοσίευμα που εμπλέκει τον Πάνο Καμμένο και τα γραφεία του κόμματος με αυθαίρετο.

Όπως γράφουν τα ΝΕΑ, σήμερα πολύ καιρό πριν το τμήμα αυθαιρέτων της οικείας πολεοδομίας στην Καλλιθέα όπου βρίσκονται τα γραφεία των ΑΝΕΛ, επί της οδού Χαροκόπου 2, διαπίστωσε αυθαίρετες και παράνομες κατασκευές. Και συγκεκριμένα δύο σκάλες, δύο ράμπες και μια αυτόματη ράμπα, στην είσοδο των γραφείων. Οι κατασκευές αυτές μάλιστα ήταν και εκτός ρυμοτομικής γραμμής της Χαροκόπου, στο κοινόχρηστο χώρο του πεζοδρομίου.

Η πολεοδομία πέβαλε πρόστιμο διατήρησης 500 ευρώ κάθε μήνα και πρόστιμο ανέγερσης 1.550 ευρώ και απέστειλε σχετική έγκληση στο αστυνομικό τμήμα Καλλιθέας το οποίο με τη σειρά του ζητούσε πάνω από έναν χρόνο από το κόμμα να της υποδειχθεί το όνομα του υπευθύνου ώστε να ασκηθεί η σχετική ποινική δίωξη.

Απάντηση ωστόσο δεν πήρε και απευθύνθηκε στον Άρειο Πάγο όπου ο εισαγγελέας τους απαντάει ότι το όνομα του υπευθύνου είναι Πάνος Καμμένος του Ηλία. Μετά η αναφορά παίρνει τον δρόμο της. Μεταβιβάζεται στην Εισαγγελία Πρωτοδικών, στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου, στον αρμόδιο υπουργό Δικαιοσύνης και τελικά στα μέσα Σεπτεμβρίου στη Βουλή -για να συζητηθεί η άρση της ασυλίας των εμπλεκομένων.

«Ο γνωστός καταδικασθείς συκοφάντης, Γιώργος Παπαχρήστος, επανήλθε με δημοσιεύματα λάσπης. Η εκστρατεία συκοφάντησης του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνου Καμμένου, καθώς και του Κινήματος του οποίου ηγείται, έχει ξεπεράσει κάθε όριο φαντασίας. Αυτή τη φορά επιχειρεί να εμπλέξει τον πρόεδρο Πάνο Καμμένο, σε υπόθεση πολεοδομικών παραβάσεων στο κτίριο των γραφείων του Κινήματος», αναφέρει η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, σε δήλωσή της για δημοσίευμα στην εφημερίδα “Τα Νέα”.

Στη συνέχεια της δήλωσής της, η κ. Χρυσοβελώνη αναφέρει ότι «του διέφυγαν όμως όλως παραδόξως τα εξής:

Πρώτον, το συγκεκριμένο κτίριο δεν ανήκει στην ιδιοκτησία των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ώστε να έχει ευθύνη ο πρόεδρος του Κινήματος, ούτε ανήκει στην ιδιοκτησία του Πάνου Καμμένου το υπόγειο, ισόγειο και ο πρώτος όροφος του κτιρίου, όπου φέρεται να έχουν γίνει κάποιες κατασκευές προ πολλών ετών.

Δεύτερον, για περίπου ένα έτος η σχετική δικογραφία παρέμενε στα χέρια ενός πταισματοδίκη, καθώς δεν υπήρχαν στοιχεία που να οδηγούν στη διακρίβωση της καταγγελλόμενης πολεοδομικής παράβασης, αλλά και τεκμηρίωσης οποιασδήποτε ποινικής ευθύνης του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Τρίτον, οι καταγγελλόμενες πράξεις δεν συνδέονται με την άσκηση των κοινοβουλευτικών του αρμοδιοτήτων, παρά μόνον υποκρύπτεται πολιτική σκοπιμότητα, με μοναδικό σκοπό να τρωθεί η εικόνα του, το κύρος του, αλλά και να πληγούν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.

Τέταρτον, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων ουδέποτε κλήθηκε σε προκαταρκτική εξέταση, όπως ο νόμος ορίζει, για να εκθέσει τις απόψεις του».

«Συνεπώς, κατόπιν των ανωτέρω, συστήνουμε στον κ. Παπαχρήστο, όταν “ξετυλίγει το κουβάρι υποθέσεων”, όπως ο ίδιος διατείνεται, να είναι πιο προσεκτικός διότι μόνος του οδηγείται σε “ξεφτίλες”», καταλήγει στη δήλωσή της η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ.