Στις 9:30 ο υπουργός προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής θα απευθύνει χαιρετισμό σε σε ημερίδα με θέμα: «Η δυνατότητα της εθελούσιας επιστροφής υπηκόων τρίτων χωρών στη χώρα καταγωγής τους», που διοργανώνει η Ελληνική Αποστολή του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ).

Στις 10:00 στη Βουλή ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου συναντάται με τον Οικουμενικό Πατριάρχη, Βαρθολομαίο.

Την ίδια ώρα στην αίθουσα Jacqueline de Romilly του υπουργείου Παιδείας η γενική γραμματεία δια βίου μάθησης διοργανώνει συζήτηση, παρουσία της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου, σχετικά με τη διαμόρφωση του ελληνικού Εθνικού Πλαισίου Προσόντων.

Από τις 11:00 έως τις 14:00 στην Αίθουσα Κήπου της Ρηγίλλης διοργανώνεται  ειδικό σεμινάριο για δημοσιογράφους από το Ινστιτούτο Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής, στο πλαίσιο υλοποίησης του ευρωπαϊκού προγράμματος PRINCE με τίτλο: «Η διεύρυνση της Ε.Ε.: ενημερωθείτε και δραστηριοποιηθείτε! Ενημερωτικές εκδηλώσεις σε οκτώ ευρωπαϊκές χώρες με θέμα τη μελλοντική διεύρυνση στα κράτη των Δυτικών Βαλκανίων».

Στις 11:00 στην αίθουσα συσκέψεων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας σύσκεψη για την εξέταση της πορείας εφαρμογής του προγράμματος καταπολέμησης κουνουπιών με τη συμμετοχή εκπροσώπων αναπτυξιακών εταιρειών των επτά Περιφερειακών Ενοτήτων της Περιφέρειας Μακεδονίας, καθώς και υπηρεσιακών παραγόντων.

Στις 12:00 συζητούνται τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε η ΔΕΗ  για τις απεργιακές κινητοποιήσεις της ΓΕΝΟΠ.

Στις 12:30 περιοδεία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Διαλογής Αττικής των ΕΛΤΑ στο Κρυονέρι Αττικής.

Στις 13:30 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Αρκαδίας συνέντευξη Τύπου του προέδρου του Επιμελητηρίου, Ιωάννη Μπουντρούκα, για την επιχειρηματική συνάντηση που διοργανώνει στη Δημοτική Βιβλιοθήκη του Δήμου Λεωνιδίου.

Στις 18:00 εισάγεται στην ολομέλεια της Βουλής το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα.