Στις 6 το απόγευμα συνεδριάζει απόψε η ολομέλεια της Βουλής προκειμένου να συζητήσει το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα προτού κληθεί να το ψηφίσει την ερχόμενη Τετάρτη.

Όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ και τη στάση που θα τηρήσει όχι μόνο στο μεσοπρόθεσμο αλλά και στον πρώτο εφαρμοστικό νόμο, που περιέχει την εξειδίκευση των νέων μέτρων και μπαίνει αύριο προς συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή.

Συνεπώς, την Τετάρτη και την Πέμπτη θα έχουμε δύο κρισιμότατες απανωτές ψηφοφορίες που έχουν πλέον συνδεθεί άρρηκτα με την εξασφάλιση της πέμπτης δόσης του δανείου.

Το ερώτημα βέβαια είναι, ποια στάση θα κρατήσουν οι βουλευτές που είτε έχουν δηλώσει ότι θα καταψηφίσουν είτε έχουν αφήσει ανοιχτό ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Τόσο ο Αλέξανδρος Αθανασιάδης όσο και ο Θωμάς Ρομπόπουλος δείχνουν να διατηρούν τη θέση τους κατά των μέτρων, ενώ και άλλοι «επίφοβοι» όπως η Χρύσα Αράπογλου και ο Παναγιώτης Κουρουμπλής «πονοκεφαλιάζουν» το Μαξίμου και το οικονομικό επιτελείο.

Για το μεν μεσοπρόθεσμο θα διατεθούν τρεις συνεδριάσεις της ολομέλειας όπου οι βουλευτές θα έχουν το χρόνο να τοποθετηθούν διεξοδικά. Αντίθετα, ο εφαρμοστικός νόμος θα συζητηθεί με διαδικασίες εξπρές και θα ψηφιστεί από την επιτροπή σε μια μέρα, ενώ στην ολομέλεια θα ψηφιστεί μετά από δύο συνεδριάσεις.