Μόνο ως εμπαιγμός προς την κοινωνία μπορεί να εκληφθεί ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης, δήλωσε ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου της Αθήνας Κωνσταντίνος Μίχαλος, προσθέτοντας πως και η κοινωνία «ανταποδίδει λοιδορώντας την κυβέρνηση για τις επιλογές και τις πράξεις της. Γιατί δεν μπορεί να θεωρηθεί διορθωτική κίνηση η μετάθεση των ίδιων
προσώπων που απέτυχαν στο προηγούμενο έργο τους, σε διαφορετικούς
υπουργικούς θώκους».

«Αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα βιώνουμε μια πολιτική σάτιρα με ορατό όμως τον κίνδυνο αυτή να μετατραπεί σε αρχαία ελληνική τραγωδία», σημειώνει ο κ. Μίχαλος και χαρακτηρίζει τη νέα κυβέρνηση «αναπαλαίωση της προηγούμενης με 40 μέλη και μόλις τρεις νέους υπουργούς».

«Αλλά και η κυβέρνηση αυτή θα κληθεί να υλοποιήσει, κατά τα λεγόμενα του ίδιου του πρωθυπουργού, ακριβώς την ίδια αδιέξοδη πολιτική. Μια πολιτική που βουλευτές και στελέχη του κυβερνώντος κόμματος αμφισβητούν, δημιουργώντας συνθήκες ακυβερνησίας», επισημαίνει.

Ο κ. Μίχαλος τονίζει πως «πρέπει να δοθεί ένα τέλος, να γίνει μια νέα αρχή», χαρακτηρίζοντας μονόδρομο την προσφυγή στις κάλπες.

«Η χώρα χρειάζεται μία ισχυρή κυβέρνηση που θα έχει την πολιτική βούληση να προωθήσει το σωστό μείγμα πολιτικής για την έξοδο από την κρίση. Που θα έχει ως βασικό στόχο την λήψη μέτρων με βασικό γνώμονα τη διασφάλιση της ανάπτυξης και της κοινωνικής συνοχής. Που δε θα διστάσει να επαναδιαπραγματευθεί το Μνημόνιο, ώστε να πετύχουμε ευνοϊκότερους όρους αποπληρωμής του χρέους μας. Που εν τέλει, θα έχει το σθένος σε ευρωπαϊκό επίπεδο, αντιπροτείνοντας μέτρα και πολιτικές που θα εξασφαλίζουν συνολικά τα συμφέροντα της Ε.Ε., θα αποτρέπουν τον κίνδυνο μιας συστημικής κατάρρευσης και θα επαναφέρουν στην ομαλότητα την παγκόσμια οικονομία», καταλήγει στη δήλωσή του.