Σε χρόνο «d-t» θα πρέπει να ενημερωθούν οι νέοι υπουργοί και υφυπουργοί για το χαρτοφυλάκιό τους, με δεδομένη την κρίσιμη οικονομική και κοινωνική συγκυρία.

Δεν χρειάζεται φυσικά να πούμε το αυτονόητο, ότι δηλαδή το νέο οικονομικό επιτελείο θα κάνει άμεσα βουτιά στα βαθιά και ο Ευ. Βενιζέλος θα συμμετάσχει στο Eurogroup την ερχόμενη Κυριακή.

Όσον αφορά τους υπόλοιπους, το ποιοι «τα παίρνουν γρήγορα» θα φανεί και στο βήμα της Βουλής, όπου θα πάρουν το λόγο τη Δευτέρα και την Τρίτη κατά τη συζήτηση για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Σύμφωνα με τον κανονισμό της Βουλής, το απόγευμα της Κυριακής η διαδικασία θα ξεκινήσει με τις ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού.

Κατόπιν το λόγο θα λάβουν βουλευτές όλων των κομμάτων και υπουργοί και η διαδικασία θα ολοκληρωθεί το βράδυ της Τρίτης με τις τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών, τη δευτερολογία του πρωθυπουργού και τέλος την ονομαστική ψηφοφορία.

Σύμφωνα με τον κανονισμό της Βουλής, «η Kυβέρνηση απoλαύει της εμπιστoσύνης της Boυλής αν oι πρoτάσεις εγκριθoύν από την απόλυτη πλειoψηφία των παρόντων Boυλευτών, η oπoία όμως δεν επιτρέπεται να είναι μικρότερη από τα δύo πέμπτα (2/5) τoυ όλoυ αριθμoύ των Boυλευτών».