Οργισμένο μήνυμα αλλά σαφή προειδοποίηση έστειλε ο πρωθυπουργός οχι μόνο προς τους υπουργούς του αλλά και προς τους συνδικαλιστές που πρόσκεινται στο κυβερνών κόμμα.«Θα προχωρήσω μόνο με όλους εκείνους που θέλουν να αλλάξει η Ελλάδα» είπε μιλώντας στον ΣΕΤΕ.

Οι γκρίνιες ,οι διαφωνίες και κυρίως οι καθυστερήσεις και η αναβλητικότητα πολλών υπουργών είναι και πλέον δεν το κρύβει το μέγαρο Μαξίμου τροχοπέδη στα όποια σχέδια και τα όποια μέτρα.

Την ίδια στιγμή το κυβερνών κόμμα συνειδητοποιεί τώρα ότι οι στενοί δεσμοί με τους συνδικαλιστές μπορεί μέχρι πριν λίγα χρόνια να εξασφάλιζαν ψήφους και έλεγχο των συνδικάτων ,όμως πλέον είναι εμπόδιο στην όποια προσπάθεια αλλαγών με χαρακτηριστικότερη την περίπτωση της ΔΕΗ.

Γνωρίζοντας ότι θα ενεργοποιήσει τα σενάρια ανασχηματισμού ο Γ. Παπανδρέου ξεκαθάρισε χθες ότι στο επόμενο κυβερνητικό σχήμα θα μετάσχουν μόνο όσοι πέρασαν τις δύσκολες εξετάσεις των προηγούμενων μηνών χωρίς να δημιουργήσουν προσκόμματα και ενδοκυβερνητικά προβλήματα.

«Το έχω ξαναπεί, θα προχωρήσω με όλους εκείνους που θέλουν να αλλάξει η Ελλάδα, που είτε μέσα από τη δουλειά τους καθημερινά, είτε από τον δημόσιο ρόλο τους, είτε από την κοινωνική τους προσφορά, είτε μέσα από την επιχείρησή τους, είτε μέσα από την κομματική τους ιδιότητα, κάνουν την αλλαγή πράξη. Και την κάνουν πράξη ενάντια σε μικρές ή μεγαλύτερες ολιγαρχίες. Ολιγαρχίες που φοβούνται και αντιστέκονται σε κάθε αλλαγή. Ολιγαρχίες με τα φέουδά τους, τα προνόμια τους, το βόλεμα τους, τις αντιλήψεις τους», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Παπανδρέου.