Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ χρησιμοποίησε υψηλούς τόνους για το θέμα της διέλευσης της τουρκικής κορβέτας «Μποντρούμ» χθες το βράδυ στις Κυκλάδες, διέλευση, η οποία, όπως είπε, δεν είναι αβλαβής.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΛΤΕΡ, Ο κ. Καρατζαφέρης υπενθύμισε ότι «όταν για μόνο 4 μέρες το “ΧΟΡΑ” είχε βγει στο Αιγαίο, ο Ανδρέας Παπανδρέου από το βήμα της Βουλής, είχε πει το “βυθίσατε το ΧΟΡΑ”» και συνέχισε λέγοντας «τώρα έχουμε 4 ολόκληρους μήνες που σε καθημερινή βάση, κορβέτες και άλλα πολεμικά πλοία διασχίζουν τα χωρικά μας ύδατα στο Αιγαίο. Είπα στη Βουλή ότι μπορεί να χρησιμοποιήσουμε “προειδοποιητικές βολές”, όχι να πλήξουμε το πλοίο, αλλά για να ακούσουν κάποιοι στο Βερολίνο και στις Βρυξέλλες. Πρέπει να καταλάβουν ότι εδώ υπάρχει ένα μεγάλο θέμα. Έχω την αίσθηση ότι η κυβέρνηση, περίπου το περίμενε αυτό.

Χαρακτήρισε δειλό και νεφελώδες το νομοσχέδιο για την Υγεία τονίζοντας πως οι ακραίες καταστάσεις δεν εξυπηρετούν, πολύ δε περισσότερο όταν αυτές γίνονται από ιατρούς.

Τάχθηκε εναντίον του κινήματος «δεν πληρώνω», λέγοντας ότι είναι «εναντίον κάθε μορφής αναρχίας» και το χαρακτήρισε «πολύ επικίνδυνο για την κοινωνία μας, γιατί οδηγεί σε αναρχία».

Πρότεινε στην κυβέρνηση να επιμηκύνει τον χρόνο ανάθεσης και εκμεταλλεύσης των διοδίων στις εταιρείες για μερικά χρόνια, με αντάλλαγμα, αυτές να μειώσουν στο μισό το αντίτιμο των εισιτηρίων.

Υποστήριξε ότι όλο αυτό το κίνημα «είναι καλά σχεδιασμένο από κάποιους που γνωρίζουν πολύ καλά τα πράγματα» και είπε ότι δεν θέλει να γίνει η Ελλάδα, Τυνησία ή Αίγυπτος.

Για τις προτάσεις Μέρκελ είπε:

«Όσο μας δίνουν λεφτά, τόσο θα μας παίρνουν μέρος της εθνικής μας κυριαρχίας. Αυτό ας το καταλάβουμε. Και αυτό το γεγονός με φοβίζει. Προτιμώ να είμαι πεινασμένος, παρά αναξιοπρεπής. Αυτό που προσπαθεί να μας κάνει η κ. Μέρκελ είναι απαγορευτικό και απογοητευτικό.

Δεν θα αφήσω να συμβεί, στο βαθμό που μπορώ και επηρεάζω τα πράγματα. Η κ. Μέρκελ βρήκε μια πολύ καλή ευκαιρία να αλλάξει το σύνταγμα της χώρας της. Αυτό το είχαν επιβάλει οι νικητές του πολέμου»