Στον Ανδρέα Λοβέρδο «κλήρωσε» τελικά να δώσει εξηγήσεις για την πρωτοβουλία του επικεφαλής των αστυνομικών δυνάμεων στις Σέρρες, να απαγορεύσει για δύο μέρες τις συναθροίσεις στον Προμαχώνα ώστε να αποτραπούν αγροτικές κινητοποιήσεις.

Ο κ. Λοβέρδος, προκληθείς σχετικά από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ κ. Μαρκόπουλο, υπογράμμισε ότι «το να αποκλείεις τα σύνορα της χώρας είναι λογική αντεθνική, καθώς δεσμευόμαστε από διεθνείς υποχρεώσεις με ρήτρες και κυρώσεις σε βάρος μας. Δεν θα επιδείξουμε την παραμικρή ανοχή.

Η χώρα δεν μπορεί να είναι στα χέρια κανενός, ανήκει στους πολίτες της και η πολιτεία ασκεί τα καθήκοντά της σύμφωνα με το Σύνταγμα και τους νόμους», δήλωσε ο υπουργός Υγείας προκληθείς από τον Κ. Μαρκόπουλο της ΝΔ, που από το μεσημέρι είχε καλέσει την κυβέρνηση να δώσει εξηγήσεις.

«Η χαραμάδα που ανοίγει στις Σέρρες δεν είναι ούτε τυχαία ούτε απλή», απάντησε ο κ. Μαρκόπουλος και συμπλήρωσε:
«Αν η κυβέρνηση βρίσκεται υπό καθεστώς φοβίας, αυτό δεν την δικαιολογεί να παίρνει τέτοιες αποφάσεις.

Μήπως θυμάστε τον αποκλεισμό των Κρητών αγροτών στον Πειραιά, παρουσία του σημερινού πρωθυπουργού; Σπείρατε ανέμους και θα θερίσετε θύελλες».

«Η κυβέρνηση ουσιαστικά είπε ότι οι κινητοποιήσεις είναι αντεθνικές. Το λαϊκό κίνημα δεν θα δεχθεί την λογική ματ – δακρυγόνα – καταστολή», ξεκαθάρισε ο Σπ. Χαλβατζής από το ΚΚΕ, ενώ για «πινγκ πονγκ μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων που γίνονται το ένα τιμητής του άλλου όταν φέρουν την ίδια ευθύνη για τα αδιέξοδα της χώρας» έκανε λόγο ο Α. Ροντούλης από τον ΛΑΟΣ.

Ο οποίος, παρεμπιπτόντως, εξέφρασε την ικανοποίησή του «που στο πολιτικό λεξιλόγιο του ΠΑΣΟΚ αρχίζουν και μπαίνουν εθνικοί όροι».

Για «χουντική ορολογία» μίλησε ο Π. Λαφαζάνης του ΣΥΡΙΖΑ και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι επιχειρεί να απαγορεύσει συναθροίσεις και συγκεντρώσεις σε ολόκληρη τη χώρα.