Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρα Μπακογιάννη από το νομό Τρικάλων δήλωσε «Η οικονομική διακυβέρνηση της Ευρώπης αποτελούσε ζητούμενο για πάρα πολλά χρόνια. Η χθεσινή πρόταση Μέρκελ -Σαρκοζί, περιέχει και μεταρρυθμίσεις, όπως τη συνταγματική υποχρέωση καταπολέμησης των ελλειμμάτων τις οποίες θα έπρεπε να είχαμε προωθήσει χρόνια πριν, περιέχει όμως και κινδύνους. Όπως τη μείωση των μισθών στον ιδιωτικό τομέα, αλλά κυρίως την κοινή φορολογία στις επιχειρήσεις».

Η Ντ. Μπακογιάννη πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στο νομό και επεσήμανε ότι η Ελλάδα θα πρέπει να διαπραγματευτεί σκληρά «διότι δεν μπορεί να χάσει την ευελιξία ιδιαίτερων οικονομικών όπλων, που θα πρέπει να δοθούν σε όλες τις χώρες της Περιφέρειας».

Όσον αφορά το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας, ακόμη και με τον Αντώνη Σαμαρά, η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας υποστήριξε πως, πρώτον, θα συνεργαστεί «με όποιον δώσει εντολή ο ελληνικός λαός να συνεργαστεί» και, δεύτερον, ότι θα αναπτύξει συνεργασία μόνο εάν οι δύο πλευρές μπορούν να συμφωνήσουν σε πρόγραμμα και συγκεκριμένες δράσεις.«Η Δημοκρατική Συμμαχία δεν στοχεύει να μοιραστεί καρέκλες, αλλά να γίνεται η πολιτική».

Σύμφωνα με τη Ντόρα Μπακογιάννη υπάρχει «η Νέα Δημοκρατία όπως ήταν κάποτε, δηλαδή ένα μεγάλο κόμμα ευρείας ιδεολογικής βάσης και η σημερινή Νέα Δημοκρατία, που έχει διαγράψει το φιλελεύθερο κομμάτι της (το 40%) και, άρα, τη λογική και την έκφρασή του» και εξήγησε «η Νέα Δημοκρατία που εγώ υπηρέτησα με τη Νέα Δημοκρατία τη σημερινή δεν έχουν καμία σχέση».

Σε ό,τι αφορά το αν η Δημοκρατική Συμμαχία είναι έτοιμη για εκλογές δήλωσε «Σε αυτή την περίπτωση υπάρχουν δύο απαντήσεις. Ιδιοτελώς, θα επιθυμούσα εκλογές το ταχύτερο δυνατόν. Διότι θα αποδεικνύαμε αυτό που εμείς ξέρουμε, αλλά κάποιοι άλλοι μας το αμφισβητούν» και πρόσθεσε «Για τη χώρα όμως οι εκλογές θα ήταν ομολογία αποτυχίας της όποιας εξυγιαντικής προσπάθειας γίνεται αυτή τη στιγμή. Και φοβούμαι ότι τότε το μήνυμα για τους δανειστές μας αλλά και για τις αγορές σε ολόκληρο τον κόσμο θα είναι αρνητικό».

Επιπλέον τόνισε «Τη δύναμη και την ανεξαρτησία μου δεν την έχει αμφισβητήσει κανένας. Η Δημοκρατική Συμμαχία ούτε εξαγοράζεται ούτε εκβιάζεται».

Ακόμα αναφερόμενη στις αντιδράσεις του κοινωνικού συνόλου, σημείωσε πως υπάρχουν άνθρωποι που δικαίως αντιδρούν και άλλοι, που θα έπρεπε να κατανοήσουν πως τα συντεχνιακά τους συμφέροντα δεν πρέπει να είναι πάνω από το ευρύτερο κοινωνικό όφελος.

«Υπάρχουν συνδικαλιστές οι οποίοι στην προσπάθειά τους να διατηρήσουν δικά τους συνδικαλιστικά προνόμια κοστίζουν πολλά στην ευρύτερη ελληνική κοινωνία» επεσήμανε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας σχετικά με τις συμπεριφορές των συνδικαλιστών.

Για τη Ντόρα Μπακογιάννη δεν υπάρχει κανένας λόγος οικουμενικής κυβέρνησης σημειώνοντας πως υπάρχει κυβέρνηση, που έχει 156 βουλευτές και διευκρίνισε ότι βλέπει λόγο να υπάρχει εθνική συνεννόηση, η οποία, όμως, όπως τόνισε, δυστυχώς δεν υπάρχει.

Τέλος, αναφέρθηκε και στους Μεσογειακούς Αγώνες σημειώνοντας ότι πως η ίδια στεναχωρήθηκε πάρα πολύ, κάνοντας λόγο για παταγώδη αποτυχία της κυβέρνησης και κάποιων υπουργών προσωπικά.