Οργή στον πολιτικό κόσμο και τριγμούς στην κυβέρνηση προκαλεί η «κατάληψη» της Νομικής από μετανάστες που ζητούν άσυλο. Είναι χαρακτηριστικό ότι στα πηγαδάκια της Βουλής σήμερα ακόμη και στελέχη που ανήκουν στη λεγόμενη προοδευτική Αριστερά ήταν εξοργισμένα με το περιστατικό και με τη στάση της νεολαίας του Συνασπισμού, την οποία κατήγγειλαν ευθέως ως «διοργανωτές» της διαμαρτυρίας των μεταναστών.

Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση αντιδρά αμήχανα στο περιστατικό, με τους συναρμόδιους υπουργούς να κάνουν δηλώσεις και αυτοί σε πηγαδάκια πριν και μετά το τέλος της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου. Μόνον ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Ραγκούσης εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση, με την οποία προειδοποιεί πως δεν υπάρχει δυνατότητα χορήγησης άδειας παραμονής, ενώ η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου ζήτησε να λήξει η «κατάληψη» της Νομικής και να υπάρχει ελεύθερη πρόσβαση των φοιτητών στο πανεπιστημιακό ίδρυμα.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής ξεκαθάρισε, πάντως, πως επέμβαση της Αστυνομίας μπορεί να υπάρξει μόνο μετά από απόφαση των πρυτανικών αρχών για την άρση του ασύλου, πετώντας έτσι ουσιαστικά το μπαλάκι των ευθυνών στους ακαδημαϊκούς…