Στην πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης με αφορμή το δυστύχημα στα Τέμπη αναφέρθηκε το πρωί της Πέμπτης 28/3 ο Μάκης Βορίδης. Όπως χαρακτηριστικά τόνισε η Νέα Δημοκρατία δεν θα βγει μόνο συμπαγής, αλλά και ενισχυμένη.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ και στην εκπομπή «Σήμερα» ο υπουργός Επικρατείας τόνισε: «Η αποτελεσματικότητα της πρότασης δυσπιστίας θα κριθεί».

Τι είπε για τον Κώστα Καραμανλή

Σχετικά με τα πυρά της αντιπολίτευσης στον Κώστα Αχ. Καραμανλή ότι κρύβεται από την υπόθεση ο Μάκης Βορίδης σχολίασε ότι «ποτέ δεν κρύφτηκε».

«Κατάθετε 8,5 ώρες στην εξεταστική επιτροπή. Έχει μιλήσει στην πρώτη συζήτηση όταν εξετάσαμε τα αιτήματα για τις εξεταστικές και τις δύο προκαταρκτικές. Δεν μίλησε μόνο στη συζήτηση για την αποτίμηση του πορίσματος της εξεταστικής επιτροπής» ανέφερε ο υπουργός Επικρατείας.
Ερωτηθείς για τον αν ο κ. Καραμανλής έδωσε απαντήσεις χθες κατά τη χθεσινή του ομιλία ο κ. Βορίδης απάντησε «δεν θεωρώ ότι προστέθηκε κάτι καινούργιο» σημείωσε.

Ο Μάκης Βορίδης υπογράμμισε παράλληλα ότι «αυτή η κυβέρνηση έχει κάνει ό,τι μπορεί προκειμένου να μην συγκαλυφτεί τίποτα» στην υπόθεση.

Μάκης Βορίδης

Για την συνάντηση που είχε με επιχειρηματίες

Σχετικά με τα όσα γράφτηκαν περί συνάντησης που είχε με επιχειρηματίες ο κ. Βορίδης απάντησε ότι «ήταν κοινωνική συνάντηση που ήταν κι άλλα 10 άτομα μπροστά».

Αναφερόμενος στο αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ να δεσμευτεί η ΝΔ ότι θα ψηφίσει τη συγκρότηση Προανακριτικής Επιτροπής για τα Τέμπη μιας η δυο συνεδριάσεων προκειμένου να ενεργοποιηθεί άμεσα το άρθρο 86 του Συντάγματος ο Μάκης Βορίδης σχολίασε «ας το καταθέσει πρώτα ο ΣΥΡΙΖΑ και «θα δούμε αν υπάρχουν νεότερα στοιχεία, διότι έχουν ήδη κατατεθεί δύο προτάσεις για σύσταση προκαταρκτικής τις οποίες η Βουλή απέρριψε. Έχουν κατατεθεί για τα ζητήματα της 717. Αυτό απερρίφθη».

«Στην κυρία Κεχαγιά απαντάω, αν πιστεύουνε αυτά που λένε, να καταθέσουν την πρότασή τους, να δούμε το περιεχόμενο τους, τα νεότερα στοιχεία και να τα αξιολογήσουμε» είπε κλείνοντας.