Σήμερα ανακοινώνει από τις Βρυξέλλες την υποψηφιότητά του στις ευρωεκλογές με το κόμμα των Δημοκρατών ο πρώην υφυπουργός, Θεόδωρος Παπαθεοδώρου. Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbeast, το πρώην στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, εκτός του ότι θα είναι υποψήφιος, θα αναλάβει και κεντρικό ρόλο στο κόμμα του Ανδρέα Λοβέρδου, με τον οποίο διατηρεί φιλικές σχέσεις και τον οποίο είχε στηρίξει στις εσωκομματικές εκλογές.

Ύστερα από σειρά επαφών, που είχε στις Βρυξέλλες με την ευρωπαϊκή ομάδα των Renew Europe Now, την πρόεδρο, τον γραμματέα και στελέχη της ευρωομάδας των Κεντρώων Δημοκρατών και του κόμματος του Εμανουέλ Μακρόν, ο Θ. Παπαθεοδώρου ανακοινώνει τη συμμετοχή του. Οι επαφές του, μάλιστα, φαίνεται ότι είχαν αποτελέσματα, αν κρίνουμε από τις αναρτήσεις, που έκαναν επίσημα οι Δημοκράτες χθες, καθώς και από το θερμό tweet της προέδρου, V. Hayer, που καλωσορίζει το νέο κόμμα και τον Ανδρέα Λοβέρδο στις τάξεις των Ευρωπαίων Κεντρώων.

Πληροφορίες μας λένε ότι η συμμαχία με το κόμμα του Μακρόν θα συνεχιστεί, εφόσον επελέγη για συνεργασία στην Ελλάδα το κόμμα των Δημοκρατών.