Η δημιουργία μιας νέας προοδευτικής παράταξης

Σήμερα θα ξεκινήσω με κάτι που φαίνεται, αλλά δύσκολα το λένε δημόσια. Οι βουλευτές σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, σε όποιο στρατόπεδο κι αν ανήκουν, καλοβλέπουν τη δημιουργία μιας προοδευτικής παράταξης, δίχως όμως ο Στέφανος Κασσελάκης αλλά και ο Νίκος Ανδρουλάκης να έχουν ρόλο σε ένα τέτοιο σχήμα. Την ίδια ώρα, βέβαια, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μαθαίνω από καλή πηγή πως έχει ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας με τον Αλέξη Χαρίτση και τη Νέα Αριστερά, με ό,τι συνεπάγεται αυτό.

Το στοίχημα της επόμενης μέρας

Η Κεντροαριστερά είναι ξεκάθαρα το στοίχημα της επόμενης μέρας και οι υποψήφιοι μνηστήρες έχουν ξεκινήσει τις ζυμώσεις, για να μη βρεθούν προ εκπλήξεων και εκτός πραγματικότητας. Τα έως τώρα δεδομένα δε δείχνουν τη δημιουργία κάτι νέου πριν τις Ευρωεκλογές. Αμέσως μετά, όμως, είναι εκτός από εύκολο και πιο θεσμικό να ζητηθούν εξηγήσεις από τους τωρινούς προέδρους του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, αν κάτι δεν πάει όπως το περιμένουν. Αυτή αναμένεται να είναι η αλληλουχία των γεγονότων.

Οι δύο πόλοι

Αυτή τη στιγμή στον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν δύο πόλοι: η τριάδα Νίκος Παππάς, Γιώργος Τσίπρας, Παύλος Πολάκης και απέναντι ο Αλέξης Τσίπρας. Οι πρώτοι έχουν καταφέρει να εγκλωβίσουν τον Κασσελάκη. Ο πρόεδρος τους μιλάει για επανίδρυση, ενώ το καταστατικό για οργανωτικές διαδικασίες. Όσο τον στήριξε η τριάδα στο Συνέδριο τόσο θα τον αμφισβητήσει, αν χρειαστεί, μετά τις Ευρωεκλογές.

Επιμένουν οι προεδρικοί

Οι προεδρικοί επιμένουν πως δε θα φύγουν, όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα. «Θα μείνουμε και με 6-7%», λένε κορυφαία στελέχη κοντά στον Κασσελάκη· μια κίνηση που σίγουρα ενισχύει το αρχικό σενάριο: τη δημιουργία μιας νέας προοδευτικής παράταξης χωρίς να έχουν χώρο Κασσελάκης και Ανδρουλάκης.

Η άλλη άποψη για τον Τσίπρα

Από την πλευρά του, ο Αλέξης Τσίπρας φαίνεται πως βγήκε χαμένος στο Συνέδριο, αλλά θα σας πω και την άλλη άποψη. Αυτή που υποστηρίζει πως ο Τσίπρας καλώς αμφισβήτησε τον Κασσελάκη, γιατί η περιρρέουσα ατμόσφαιρα χρεώνει στον ίδιον τον νέο πρόεδρο. Την υστεροφημία του επιχείρησε να σώσει ο πρώην πρωθυπουργός – η ιστορία θα δείξει αν το κατάφερε. Η επικαιρότητα λέει, πάντως, πως έχασε.

Οι συναντήσεις που δεν έγιναν ποτέ

Έμαθα και κάτι που μου έκανε εντύπωση και το μοιράζομαι μαζί σας. Από τη Δευτέρα που μας πέρασε, ώρες μετά το τέλος του Συνεδρίου, ο Αλέξης Τσίπρας σκόπευσε να δει κάποιους βουλευτές του κόμματος. Περίμεναν, μάλιστα, τηλεφώνημά του. Αυτές οι κλήσεις δεν έγιναν ποτέ. Την ίδια ώρα, κυκλοφόρησε μια διαρροή πως ο Τσίπρας θα ανεξαρτητοποιηθεί. Για τις επαφές με τους βουλευτές εμπιστεύομαι την πηγή μου πως είχαν ετοιμαστεί, αλλά δε δρομολογήθηκαν. Για το άλλο, δεν έχω εγώ απάντηση, αλλά αυτοί που το κυκλοφόρησαν.

Γκρέμισε ό,τι έχτισε

«Ό,τι έχτισε στις Σπέτσες ο πρόεδρος, το γκρέμισε στο Φάληρο». Αυτό έμαθα πως είπε στέλεχος της νέας γενιάς του ΣΥΡΙΖΑ, κοντά στον Κασσελάκη. Είναι κοινή ομολογία πως τα σούρτα φέρτα του προέδρου πάνω στη σκηνή του Συνεδρίου, ενώ μιλούσε κάποιος άλλος, δεν άρεσαν σε κανένα στρατόπεδο – πλην των προεδρικών. Κρατήστε αυτό: αυτοί που θεωρούν τελειωμένο τον Τσίπρα δε διστάζουν να στήσουν στον τοίχο τον Κασσελάκη.

Πού και πότε θα μιλήσει ο Τσίπρας

Μπορεί στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία ο τέως πρόεδρος του κόμματος, Αλέξης Τσίπρας, να μην πήρε τον λόγο, αρκούμενος σε μια ηχηρή γραπτή παρέμβαση λίγο πριν από την έναρξη των εργασιών, ωστόσο πολύ σύντομα θα τον ακούσουμε να μιλά δημοσίως. Ο τέως πρωθυπουργός αναμένεται να μιλήσει το ερχόμενο Σάββατο σε συνέδριο, που διοργανώνει η «Καθημερινή» σε συνεργασία με το Μορφωτικό Ίδρυμα της Εθνικής Τράπεζας, το Φόρουμ των Δελφών και το Ελληνικό Παρατηρητήριο του London School of Economics, στην Εθνική Πινακοθήκη. Η εκδήλωση έχει θέμα «Μεταπολίτευση: 50 χρόνια μετά», όπου θα γίνει απολογισμός των πέντε δεκαετιών από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Ελλάδα. Έχει ενδιαφέρον όχι μόνο το τι θα πει, αλλά και ποιοι άλλοι θα συμμετέχουν, καθώς θα παραστούν, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, οι πρώην πρωθυπουργοί Αντώνης Σαμαράς και Γιώργος Παπανδρέου, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, η Ντόρα Μπακογιάννη, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, ο επικεφαλής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, αλλά και η Έφη Αχτσιόγλου με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο από τη Νέα Αριστερά. Το ενδιαφέρον είναι ότι στην εκδήλωση δε θα παραστεί ο πρώην πρωθυπουργός και περίπου 13 χρόνια πρόεδρος της ΝΔ, Κώστας Καραμανλής, αν και προσκλήθηκε.

Αλλαγή από Παπανδρέου – Εκτός η Γιαννακοπούλου;

Και μια που είπαμε για τον Γιώργο Παπανδρέου, ενώ ήταν πάγια υπέρ της ίδρυσης των μη κρατικών πανεπιστημίων και της αλλαγής του άρθρου 16, τώρα εμφανίζεται κατά του νομοσχεδίου, στο οποίο η κυβέρνηση δίνει μεγάλη βάση. Το θέμα, όμως, δεν είναι ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αλλά το τι θα κάνουν άλλοι βουλευτές του κόμματος. Ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν μπορεί να ανεχθεί ως πρόεδρος του κόμματος διαφοροποιήσεις σε αυτό το νομοσχέδιο, που είναι ιδιαίτερα σημαντικό. Και εάν στο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια δεν αντέδρασε στο 1/3 της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, που δεν το ψήφισε -μάλιστα κάποιοι, όπως η Ευαγγελία Λιακούλη, έχουν και θεσμικές θέσεις και δεν αντικαταστάθηκαν, παρά το γεγονός ότι απείχαν, όπως λένε οι σύντροφοί τους- εδώ τώρα αλλάζουν τα δεδομένα. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα θέσει ζήτημα κομματικής πειθαρχίας και μάλιστα φέρεται η Νάντια Γιαννακοπούλου, που λέει πως θα ψηφίσει το νομοσχέδιο, να είναι με το ενάμισι πόδι εκτός της «πράσινης» Κ.Ο.

Ολική ανακαίνιση στο Μέγαρο Μαξίμου

Προς ανακαίνιση το Μέγαρο Μαξίμου. Λίγο η τσιγαρίλα, που έχουν ποτίσει οι ταπετσαρίες, σουβενίρ από την εποχή Τσίπρα-Καμμένου, όπως μου είπαν, λίγο τα προβλήματα υγρασίας που έβγαλαν κάποιοι χώροι -όχι οι κεντρικές αίθουσες και οι σάλες- οδήγησαν στο να παρθεί η απόφαση τους επόμενους μήνες να μεταφερθεί το πολιτικό προσωπικό του Μεγάρου και οι συνεργάτες τους. Επικρατέστερο κτίριο να τους φιλοξενήσει προσωρινά, αλλά για όσο χρειαστεί, είναι το Μέγαρο Μποδοσάκη (Αμαλίας και Φιλελλήνων). Η ανακαίνιση στο Μέγαρο της Ηρώδου Αττικού, που παλαιότερα ανήκε στην οικογένεια Μαξίμου, έχει δρομολογηθεί και αν όλα προχωρήσουν βάσει σχεδιασμού, σε τέτοιο μέγεθος έχει να γίνει από την εποχή της πρώτης διακυβέρνησης του Ανδρέα Παπανδρέου.

Το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ

Χθες κατηφόρισα προς το Κοινοβούλιο και είπα να περάσω από τον αγαπημένο μου πεζόδρομο, της Βαλαωρίτου. Εκεί ήταν ορισμένοι καλοί μου φίλοι, πολιτικοί, που είχαν ενδιαφέρουσες πληροφορίες για το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ. Ρώτησα να μάθω και μου είπαν ότι δεν έχουν κλείσει όλα τα ονόματα και μένουν εκκρεμότητες. Τι θα γίνει με τους νυν ευρωβουλευτές είναι ένα ζήτημα, ειδικά για Μανώλη Κεφαλογιάννη και Ελίζα Βόζενμπεργκ, αν και ασκούνται πιέσεις να είναι κανονικά στο ψηφοδέλτιο. Η Μαρία Σπυράκη, μετά τις εξελίξεις που είχε στην υπόθεση για την οποία κατηγορήθηκε, επανέρχεται δυνατά, όπως μου είπαν, και μένει αυτό να φανεί.

Παίζεται για Αυτιά

Τι θα γίνει όμως με τον δημοσιογράφο Γιώργο Αυτιά; Μου είπαν πως ακόμα παίζεται, αν και κάποιοι επιμένουν πως κλείδωσε. Εκκρεμεί ένα ραντεβού με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, για να οριστικοποιηθεί. Στη λίστα θα είναι ο Πύρρος Δήμας και η Βούλα Πατουλίδου εκτός απροόπτου, γιατί κάποιοι εισηγούνται πως δύο ολυμπιονίκες στο ψηφοδέλτιο ίσως να μη χωράνε. Ο πρωθυπουργός, όμως, θέλει -όπως έμαθα- τη δημοσιογράφο της «Καθημερινής», Ελένη Βαρβιτσιώτη, ειδικά μετά και την απόφαση του αδελφού της, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, να βρεθεί εκτός πολιτικής.

Ο Μπρατάκος σε ειδική αποστολή

Τηλεφωνήματα θα αρχίσουν να πέφτουν το προσεχές διάστημα, όπως με ενημέρωσε η αξιόπιστη πηγή μου, στο Μέγαρο Μαξίμου, όχι μόνο σε αυτούς που θα πάρουν το «πράσινο φως» για συμμετοχή τους στο «γαλάζιο» ευρωψηφοδέλτιο, αλλά και σε αυτούς που τελικά κόβονται. Το δύσκολο ρόλο έχει αναλάβει ο Γιάννης Μπρατάκος, ωστόσο τα κριτήρια επιλογής είναι αυστηρά και μην ξεχνάμε ότι υπάρχει η γυναικεία ποσόστωση. Αρκετοί δυνητικά υποψήφιοι κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα, περιμένοντας το «διαβατήριο», ωστόσο ήδη έχουν αρχίσει γκρίνιες από «γαλάζια» στελέχη, που θέλουν αξιοποίηση και βλέπουν ότι λαμπερά πρόσωπα προωθούνται ή κυριαρχούν οι επιλογές που σηματοδοτούν το κέντρο. Μάλιστα, κομματικό στέλεχος με μακρά διαδρομή στη ΝΔ μου μετέφερε τον εκνευρισμό του για το γεγονός ότι η άρτι αφιχθείσα από το ΠΑΣΟΚ στη γαλάζια παράταξη, Εύη Χριστοφιλοπούλου, έχει ήδη στα χέρια της ονόματα και διευθύνσεις της βάσης της ΝΔ. Το παρασκήνιο είναι μεγάλο και όσο πλησιάζουμε προς την τελική σύνθεση του ψηφοδελτίου τα «μαχαίρια» θα αρχίσουν να βγαίνουν.

Στην Ευρωβουλή ο Τσίπρας

Να πάμε να δούμε τι γίνεται με την ευρωλίστα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και ποιοι θα είναι οι υποψήφιοι; Μαθαίνω διάφορα ονόματα πέρα από τον Νικόλα Φαραντούρη, τον στενό σύμβουλο του Στέφανου Κασσελάκη για ευρωπαϊκά θέματα, αλλά και ίσως την εκπρόσωπο Τύπου, Δώρα Αυγέρη. Επίσης, αυτό που έχει ενδιαφέρον είναι η εμπλοκή του διευθυντή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, του Γιώργου Τσίπρα. Βέβαια αυτοί δε θα είναι στη λίστα με ένα απλό νεύμα του προέδρου του κόμματος, αλλά εάν επιλεγούν από τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ με προκριματικές εκλογές. Προφανώς έχουν το προβάδισμα, αλλά μένει αυτό να επιβεβαιωθεί στην κάλπη. Στη λίστα θα είναι εκ νέου οι νυν ευρωβουλευτές Κώστας Αρβανίτης και Έλενα Κουντουρά.

Μνημόσυνο για τον Κωνσταντίνο

Θα μεταφερθούμε τώρα στην Αγγλία, όπου έγινε χθες το ετήσιο μνημόσυνο του Κωνσταντίνου, πρώην Βασιλέως των Ελλήνων, στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου, στο Ουίνδσορ (συγκεκριμένα στο κάστρο του Ουίνδσορ). Εκεί ήταν η σύζυγός του, Άννα-Μαρία, τα μέλη της τέως βασιλικής οικογένειας, αλλά και μέλη πολλών βασιλικών οικογενειών, όπως η Καμίλα, σύζυγος του βασιλιά Καρόλου της Αγγλίας, που λόγω της ασθένειάς του δεν μπόρεσε να παραστεί. Τη λειτουργία στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου τέλεσε ο Καθηγούμενος του Ουίνδσορ, Αιδεσιμότατος Δρ. Κρίστοφερ Κόκσγουορθ, με την παρουσία ξένων βασιλικών οικογενειών και άλλων προσκεκλημένων. Εκεί έγινε επιμνημόσυνη ομιλία από τον λόρδο Soames του Fletching και συγκράτησα το τέλος της, που ήταν το εξής: «Την ακεραιότητα, τη συμπόνια και την επιδίωξη ενός καλύτερου κόσμου για το λαό του. Και στον βασιλιά Κωνσταντίνο λέω: είθε ο δρόμος να σηκωθεί για να σε συναντήσει, είθε ο άνεμος να είναι πάντα στην πλάτη σου. Είθε ο ήλιος να λάμπει ζεστά στο πρόσωπό σου, οι βροχές να πέφτουν απαλά στα χωράφια σου και, μέχρι να ξανασυναντηθούμε, ο Θεός να σε κρατάει στην παλάμη του χεριού Του». Θυμίζει όντως άλλες εποχές.

Για πρώτη φορά πάνω από «100» η HotelBrain

Με τζίρο ρεκόρ πληροφορούμαι ότι έκλεισε το 2023 η HotelBrain του Πάνου Παλαιολόγου, η οποία εντός του 2024 έκλεισε συμφωνίες για 7 νέα ξενοδοχεία. Για να γίνω πιο συγκεκριμένος, ο τζίρος της την περασμένη χρονιά (2023) έφτασε σε υψηλά επίπεδα όλων των εποχών, ξεπερνώντας για πρώτη φορά τα 100 εκατομμύρια ευρώ. Για το 2024, οι προβλέψεις δείχνουν 20% αύξηση του τζίρου, καθώς τουλάχιστον 10 ακόμη ξενοδοχεία θα προστεθούν στο χαρτοφυλάκιο του ομίλου. Μάλιστα, έχουν ήδη υπογραφεί συμφωνίες για πέντε ξενοδοχεία, των οποίων τα ακίνητα θα παραδοθούν στον όμιλο τους επόμενους δύο μήνες, ενώ υπάρχει προοπτική για την ένταξη στο χαρτοφυλάκιό της 15 ακόμη ξενοδοχείων. Ταυτόχρονα, η HotelBrain ξεπέρασε για πρώτη φορά τον αριθμό των 100 μισθωμένων ξενοδοχείων, αριθμός που αυξάνεται σταθερά, καθώς η εταιρεία προσθέτει νέες μονάδες και νέους προορισμούς στο χαρτοφυλάκιό της. Επιπλέον, το 2024 η HotelBrain θα έχει στόχο να ξεπεράσει το 1 εκατομμύριο μοναδικούς επισκέπτες. Το 2023 ο όμιλος απασχολούσε περίπου 3.000 άτομα στα κεντρικά γραφεία και στα ξενοδοχεία του, με περισσότερους από 200 υπαλλήλους να εργάζονται όλο το χρόνο και όχι μόνο εποχιακά. Το 2024, ο όμιλος αναμένει να διευρύνει τις δεξαμενές ταλέντων του με περισσότερους από 3.300 νέους υπαλλήλους.

ΟΠΑΠ: Η νέα εταιρεία της λεωφόρου Αθηνών 112

Στη σύσταση νέας εταιρείας με την ονομασία ΟΠΑΠ Eco μαθαίνω ότι προχώρησε ο όμιλος ΟΠΑΠ. Στη διοίκηση της νεοσύστατης οντότητας βρίσκονται ο CFO του ομίλου Πάβελ Μούχα, με καθήκοντα προέδρου, ο διευθυντής στρατηγικής ανάλυσης και ανάπτυξης του ΟΠΑΠ, Γιώργος Βιτοράκης, ως διευθύνων σύμβουλος και η νομική σύμβουλος του ομίλου, Κωνσταντίνα Βασιλοπούλου. Αντικείμενο της ΟΠΑΠ Eco είναι μεταξύ άλλων η σύναψη συμβάσεων αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας με τρίτους αντισυμβαλλόμενους με σκοπό την αντιστάθμιση και διαχείριση του κινδύνου τιμής αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας προς όφελος της εταιρείας, των εταιρειών του ομίλου ΟΠΑΠ εν γένει, καθώς και προς ενίσχυση του δικτύου των πρακτόρων του. Επίσης, η συμμετοχή στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας, συμπεριλαμβανομένης της αγοράς επόμενης ημέρας, της ενδοημερήσιας αγοράς, της αγοράς εξισορρόπησης και των αγορών παραγώγων. Στα καθήκοντα της νέας οντότητας είναι επίσης η παροχή υπηρεσιών αποκλειστικά στη μητρική εταιρεία ή σε άλλες εταιρείες του ομίλου ΟΠΑΠ όσον αφορά την επένδυση, τη διαχείριση και την αξιοποίηση των περιουσιακών τους στοιχείων με σκοπό τη μεγιστοποίηση της απόδοσής τους και τον περιορισμό των επενδυτικών τους κινδύνων.

Η συγκυρία της συνάντησης σούπερ μάρκετ – προμηθευτών

Τυχαία να θεωρηθεί η συνάντηση των σούπερ μάρκετ με τους προμηθευτές τους την προσεχή Δευτέρα, 4 Μαρτίου, στο πλαίσιο της ετήσιας τακτικής συνέλευσης του ECR, του φορέα που εκπροσωπεί από τη μία τα σούπερ μάρκετ και από την άλλη τους προμηθευτές. Η συνάντηση αυτή έρχεται αμέσως μετά την έναρξη εφαρμογής των μέτρων Σκρέκα και θα σηματοδοτήσει ένα ευρύ πεδίο συζητήσεων και ζυμώσεων μεταξύ των δύο πλευρών για το μεγάλο και σημαντικό θέμα, που απασχολεί τον κλάδο αυτή την περίοδο. Ο μεγάλος φόβος και των μεν αλλά και των δε είναι ότι τα μέτρα του υπουργείου Ανάπτυξης θα ροκανίσουν τα κέρδη τους. Στόχος, όμως, του Κώστα Σκρέκα είναι να βάλει φρένο στην ακρίβεια και ο ίδιος καθώς και το επιτελείο του φιλοδοξούν ότι θα τα καταφέρουν.

Τι έκανε το επιτελείο του Μητσοτάκη στον ΟΛΘ

Όχι μόνο εθιμοτυπική αλλά και ουσιαστική ήταν η επίσκεψη στελεχών της κυβέρνησης στις εγκαταστάσεις του ΟΛΘ. Εκεί βρέθηκαν χθες ο διευθυντής του πρωθυπουργού στη Βουλή και επικεφαλής του γραφείου του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, Μιχάλης Μπεκίρης και ο συντονιστής του γραφείου του στη Θεσσαλονίκη, Γιάννης Παπαγεωργίου. Στην ίδια συνάντηση ήταν παρόντες ο πρόεδρος της ΟΛΘ Α.Ε., Θάνος Λιάγκος, ο διευθύνων σύμβουλος, Arie Koppelaar και αρκετά από τα στελέχη, που διαχειρίζονται το λιμάνι της συμπρωτεύουσας. Στο επίκεντρο της κουβέντας και της συνάντησης βρέθηκε το πλάνο υλοποίησης των έργων στο λιμάνι της πόλης και πώς τρέχει αυτή την περίοδο. Ο Θ. Λιάγκος, όπως έγινε γνωστό, στάθηκε ιδιαίτερα στη σημασία της υλοποίησης του έργου επέκτασης του προβλήτα 6, για την οποία είναι σε εξέλιξη η διαγωνιστική διαδικασία επιλογής αναδόχου και εκτιμάται να ολοκληρωθεί μέσα στο πρώτο τρίμηνο της χρονιάς. Το λιμάνι της Θεσσαλονίκης αποτελεί έναν ισχυρό κόμβο μεταφορών για την Ελλάδα από και προς τα Βαλκάνια και την υπόλοιπη Ευρώπη και η στρατηγική του σημασία έχει κάθε λόγο να απασχολεί αρκετά έντονα τα μέλη της κυβέρνησης.

Περισσότερα από 500 άτομα στην έξοδο της Eurobank

Πάνω από 500 άτομα θα δουν την πόρτα εξόδου από τον όμιλο Eurobank το προσεχές διάστημα. Αυτό αναφέρουν πηγές της αγοράς. Πρόκειται για τα στελέχη εκείνα της τράπεζας, που επέλεξαν να αποχωρήσουν με το μοντέλο της εθελούσιας εξόδου. Ο αριθμός του προσωπικού, που τελικά θα λάβει την αποζημίωση, για να αποχαιρετήσει την επιχείρηση, είναι στα πλαίσια του αρχικού στόχου που είχε θέσει η Eurobank. Ο ακριβής αριθμός, βέβαια, θα προσδιοριστεί μετά την εξέταση όλων των σχετικών αιτήσεων που έχουν κατατεθεί, καθότι ο παραπάνω αριθμός συνδέεται με όσους εκδηλώσουν την πρόθεση να αποχωρήσουν.