Το ΚΚΕ με ανακοίνωσή του «καταδικάζει το πογκρόμ που έχουν εξαπολύσει από το πρωί κυβέρνηση και αστυνομία εναντίον των πολύμορφων και συμβολικών εκδηλώσεων διαμαρτυρίας για τη σφαγή στη Γάζα, κατά τη διάρκεια του Μαραθώνιου Αγώνα Δρόμου, με αποτέλεσμα την προσαγωγή δεκάδων Παλαιστινίων».

«Θύματα αυτής της επιχείρησης», όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, υπήρξαν και οι ηθοποιοί Αντώνης και Αγγελική Ξένου (σ.σ σύζυγος και κόρη της Ελένης Γερασιμίδου), οι οποίοι προσήχθησαν και κρατήθηκαν στη ΓΑΔΑ «για εξακρίβωση στοιχείων», επειδή πέρασαν έξω από την Ισραηλινή πρεσβεία έχοντας αναρτήσει μια παλαιστινιακή σημαία στο αυτοκίνητό τους».

«Η πλήρης ευθυγράμμιση της κυβέρνησης με το κατοχικό κράτος του Ισραήλ και η εμπλοκή της χώρας μας στο μακελειό είναι σε πλήρη αντίθεση με το λαϊκό αίσθημα και γι’ αυτό επιστρατεύει την τρομοκρατία και την καταστολή. Επιδιώκει να φιμώσει κάθε έκφραση αγωνιστικής κινητοποίησης, ακόμα και συμβολικές ενέργειες αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό» επισημαίνει η ανακοίνωση του κόμματος και υπογραμμίζει καταλήγοντας:

«Η τρομοκρατία δεν θα περάσει! Οι σημερινές εκδηλώσεις αλληλεγγύης αποδεικνύουν ότι το σύνθημα “Λευτεριά στην Παλαιστίνη” θα ακουστεί ακόμη πιο δυνατά!».