Να διαβάσει ιστορία κάλεσε τον Στέφανο Κασσελάκη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης απαντώντας σε ερώτηση του Newsbeast για τη δήλωση που έκανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ όσον αφορά στην απουσία του από την χθεσινή εκδήλωση προς τιμήν του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη.

«Εγώ δεν είμαι ούτε εκπρόσωπος Τύπου του πρώην πρωθυπουργού αλλά απαντώντας σε αυτό που είπε ο κ. Κασσελάκης ας διαβάσει λίγο ιστορία να δει τι έγινε το 2015 να μάθει για το τρίτο και αχρείαστο μνημόνιο», είπε και πρόσθεσε ότι όπως υπάρχει συνέχεια στο κράτος υπάρχει και στα κόμματα. «Δεν ίδρυσε νέο πολιτικό φορέα ο κ. Κασσελάκης. Το κόμμα στο οποίο εξελέγη με μεγάλο ποσοστό προϋπήρχε. Πριν μιλήσει ο κ. Κασσελάκης για χρέη καλό είναι να διαβάσει την πρόσφατη ιστορία πριν κάνει ανάλυση για την παλαιότερη αυτής».

Η δήλωση του Στέφανου Κασσελάκη:

Σε άλλο σημείο και ερωτηθείς για την παρουσία του πρωθυπουργού σε δυο διαφορετικές εκδηλώσεις και τι αυτό σηματοδοτεί ο Παύλος Μαρινάκης είπε: «Ο πρωθυπουργός παρέστη σε μια εκδήλωση στη μνήμη της Μαριέτας Γιαννάκου. Στη συνέχεια έδωσε το παρών σε εκδήλωση προς τιμήν πρώην πρωθυπουργού. Δεν είμαστε στην φάση να κάνουμε ιστορικές συζητήσεις. Αυτά θα τα κρίνει ο ιστορικός του μέλλοντος. Μας νοιάζει να κοιτάξουμε μπροστά και να συνθέσουμε. Μας ενδιαφέρουν και οι διευρύνσεις και οι συγκλίσεις και να συνταχθούν μαζί μας και από άλλους πολιτικούς χώρους. Πρέπει να κοιτάξουμε το παρόν και το μέλλον. Αυτό μας ενδιαφέρει με όσο το δυνατόν μεγαλύτερες συγκλίσεις. Η ΝΔ είναι η μόνη μεγάλη παράταξη γιατί μένει πιστή στις ιδέες της αλλά κάνει και ανοίγματα στην κοινωνία και προσχωρήσεις στελεχών που συμπορεύονται με το όραμα του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ήταν μια παρουσία του πρωθυπουργού σε δυο σημαντικές εκδηλώσεις».