Δεν είναι ασυνήθιστο. Πολλοί καλλιτέχνες αλλά και αναγνωρίσιμες προσωπικότητες της Ισπανίας, δανείζουν τις φωνές τους προκειμένου να ενισχύσουν κάποιο φιλανθρωπικό έργο.

Ήδη ο Jorge Lorenzo έχει δανείσει φωνή και πρόσωπο στην αφήγηση του μύθου του Αγίου Γεωργίου και του Δράκου. Η συνεισφορά του ήταν στα πλαίσια του φιλανθρωπικού έργου της Obra Social la Caixa.

Τώρα είναι η σειρά του Dani Pedrosa. Ο φετινός Νο1 της Repsol HRC Honda αφηγείται μια σύγχρονη εκδοχή του κλασικού αισώπειου μύθου της χελώνας και του λαγού. Το βίντεο είναι μεν στην ισπανική γλώσσα, αλλά είναι πολύ εύκολο να το παρακολουθήσει κανείς.

Ο Dani βοηθά την ταπεινή χελωνίτσα να προπονηθεί, με την ελπίδα ότι ενάντια σε κάθε λογική, θα μπορέσει να στηθεί με αξιώσεις στη γραμμή εκκίνησης απέναντι στο φαβορί του αγώνα, το λαγό.

Η εμφάνισή του αποτελεί έκπληξη, καθώς αντίθετα από τη δημόσια ως σήμερα εικόνα του είναι ιδιαίτερα κινητικός, εκφραστικός, ενθουσιώδης και… αστείος.

Φαίνεται πως ο Dani βρήκε και κάτι άλλο να τον αγγίζει, να τον συγκινεί, εκτός από τους αγώνες μοτοσυκλέτας. Μια δραστηριότητα μάλιστα, η οποία δείχνει να απελευθερώνει και μια άλλη πλευρά του, πιο χαλαρή, λιγότερο ντροπαλή, σοβαρή και απόμακρη.

Απολαύστε το βίντεο…