H Suzuki κατάφερε κατά το speedweek.com την πρώτη της μεγάλη επιτυχία στο ζήτημα των αναβατών της. Υπέγραψε, γράφει η έγκριτη ιστοσελίδα, με τον νεαρό Maverick Viñales, πρωταθλητή Moto3 του 2013, για τρία χρόνια.

Ο Viñales φέτος, πρώτη αναγνωριστική χρονιά του στην Moto2 έχει ήδη κερδίσει έναν αγώνα (στο Τέξας) και είναι 3ος στη Βαθμολογία.

Η ένταξη του 19-χρονου Ισπανού στην ομάδα αποτελεί μέρος της στρατηγικής του team-manager Davide Brivio, που θέλει έναν ενθουσιώδη νέο και έναν γρήγορο έμπειρο αναβάτη πάνω στις δύο HR-X1.

Πολλοί πάντως στα paddock αμφισβητούν τη σοφία μιας τέτοιας επιλογής, ειδικά από πλευράς του χαρισματικού Viñales, αφού θα μπορούσε να κάνει ζημιά στην καριέρα του.

Πιο λογικό θα ήταν να παραμείνει άλλον έναν χρόνο στην Moto2 με την Ομάδα Paginas Amarillas HP40 Pons, να διεκδικήσει τον τίτλο της μεσαίας κατηγορίας και το 2016 να αναζητήσει μία θέση σε κορυφαία ομάδα MotoGP.

Οι αμφιβολίες πηγάζουν από τα αποτελέσματα των φετινών δοκιμών της Suzuki. Ο εργοστασιακός δοκιμαστής Randy de Puniet ήταν στη δοκιμή της Βαρκελώνης 3 δευτερόλεπτα πιο αργός από τον πρώτο χρόνο.

«Είμαστε πιο αργοί από πέρυσι», παραδέχτηκε ο Γάλλος.