Στην πρόσφατη συμφωνία της ΕΡΤ με τον κολοσσό της SONY αναφέρθηκε η διευθύνουσα σύμβουλος της ΕΡΤ, Κατερίνα Κασκανιώτη κατά τη διάρκεια της συνάντησης με εκπροσώπους των media το μεσημέρι της Τετάρτης (27/03).

Η κυρία Κασκανιώτη όπως εξήγησε, μετά την συμφωνία η ψηφιακή πλατφόρμα της ΕΡΤ έχει πρόσβαση σε μια από τις μεγαλύτερες παγκοσμίως «βιβλιοθήκες» ταινιών της Columbia, που φέτος κλείνει 100 χρόνια. Και όπως ανέφερε, αυτή δεν είναι η μοναδική συμφωνία, καθώς υπήρξαν και άλλες με ελληνικές εταιρείες διανομής, όπως η ΣΠΕΝΤΖΟΣ και η ROSEBUD.

«Με αυτές τις συμφωνίες, εξασφαλίζουμε τη διαρκή ανανέωση των ταινιών και σειρών με δημοφιλείς τίτλους, ενώ παράλληλα εμπλουτίζουμε το περιεχόμενο με special αφιερώματα. Οι ταινίες μεταδίδονται και από την ΕΡΤ1 και την ΕΡΤ3, ενώ προς την κατεύθυνση ενίσχυσης της πλατφόρμας είναι και οι πρεμιέρες στο ERTFLIX, όπως έγινε πρόσφατα με την ταινία της Ασημίνας Προέδρου ‘‘Πίσω από τις θημωνιές’’» δήλωσε και γνωστοποίησε ότι το επόμενο τρίμηνο θα ανέβουν στην πλατφόρμα 200 νέοι τίτλοι.

Η κυρία Κασκανιώτη αποκάλυψε, επίσης, ότι εκτός από το πλούσιο on demand περιεχόμενο σε ταινίες, σειρές, ντοκιμαντέρ και εκπομπές, το ERTFLIX ενισχύεται με live streaming κανάλια. Ήδη από την Τετάρτη, έχουν ενταχθεί στο ERTFLIX τα διεθνή κανάλια TV5, DW, RIK, ενώ σύντομα θα ακολουθήσουν και νέα διεθνή κανάλια.

Επίσης, το ΕΡΤSPORTS1 και ΕΡΤSPORTS2 θα αποκτήσουν συνεχόμενη ροή, προκειμένου να υποστηρίξουν τις αυξημένες ανάγκες των Ολυμπιακών Αγώνων.

Τον προσεχή Ιούνιο, μετά το κλείσιμο των σχολείων, αναμένεται το official launch του παιδικού ψηφιακού καναλιού της ΕΡΤ, του ΕΡΤ kids.

«Ο στόχος μας είναι η ψηφιακή πλατφόρμα της ΕΡΤ να εκσυγχρονίζεται διαρκώς» συνόψισε η κυρία Κασκανιώτη και ως παράδειγμα προς την κατεύθυνση αυτή γνωστοποίησε ότι με την εγγραφή στο ERTFLIX οι χρήστες θα έχουν τη δυνατότητα να βλέπουν τα προγράμματα που επέλεξαν από το σημείο όπου σταμάτησαν τη θέαση. Επίσης, θα υπάρχει η δυνατότητα δημιουργίας λίστας αγαπημένων, όπως και υπηρεσίας γονικού ελέγχου.