Πριν από περίπου πέντε μήνες η Μαίρη Συνατσάκη και ο Ίαν Στρατής απέκτησαν το πρώτο τους παιδί. Λίγο πριν γιορτάσει για πρώτη φορά την Παγκόσμια Ημέρα της Μητέρας, η παρουσιάστρια και επιχειρηματίας μίλησε στην εκπομπή «Ελένη» και την Φωτεινή Λασπά για τον έρωτα που έχει με την κόρη της, τις αλλαγές που έφερε στη ζωή της, αλλά και για τον σύντροφό της.

«Δεν ξέρω τι νιώθω σε αυτή τη φάση ακριβώς. Είμαι μια γυναίκα που δεν μπορώ να αυτοπροσδιοριστώ ούτε με το πώς ένιωθα, ούτε και με τον όρο μαμά ακόμα», εξομολογήθηκε αρχικά και πρόσθεσε:

«Δεν είμαι από τις γυναίκες που είπαν “θα γίνω μανούλα” κατευθείαν με το που είδα ότι έμεινα έγκυος. Οπότε είμαι σε ένα μεταίχμιο», συμπλήρωσε η παρουσιάστρια και επιχειρηματίας και συνέχισε:

«Μου έλεγαν αυτό το συναίσθημα του έρωτα που παθαίνεις με το παιδί και εγώ τους κοιτούσα λίγο με μισό μάτι. Έλεγα “βρε παιδιά αυτά είναι υπερβολές, δεν το καταλαβαίνω”. Έχουμε και το συναίσθημα του έρωτα πολύ συγκεκριμένα στο μυαλό μας στη ζωή. Αλλά είναι εν τέλει αυτό. Ένα πολύ δημιουργικό συναίσθημα αγάπης άνευ όρων, που μάλλον αυτό είναι ο έρωτας που παθαίνεις με ένα πλάσμα που έχεις στην ευθύνη σου», δήλωσε ακόμη για τη μητρότητα η Μαίρη Συνατσάκη.

«Οριακά πιστεύω ότι ο Ίαν ήταν πιο έτοιμος από μένα», είπε, απαντώντας σε σχετική ερώτηση για τον σύντροφό της. «Ψυχικά δηλαδή είναι πολύ πιο ψύχραιμος από ότι εγώ και είναι πολύ εξισορροπιστικό αυτό. Είναι πάρα πολύ βοηθητικός, κάνει τα πάντα, αν μπορούσε να θηλάσει… θα ήθελε πάρα πολύ είμαι σίγουρη. Και νομίζω πως είναι από τους σύγχρονους μπαμπάδες που έχουν αλλάξει το πώς βλέπουν τα πράγματα στη γονεϊκότητα, είναι και οι ίδιοι πολύ καλοί φροντιστές. Η σκέψη της μητρότητας ήρθε μαζί με τον Ιαν και γεννήθηκε επειδή εγώ σαν προσωπικότητα πιστεύω ότι εντελώς μόνη δεν θα μπορούσα να το κάνω αυτό. Δεν έχω την δυνατότητα ψυχικά οπότε το κομμάτι της συμπαράστασης ήταν πολύ βασικό για μένα. Αν δεν έβρισκα έναν άνθρωπο συναισθηματικά διαθέσιμο δεν θα ήθελα να γίνω μαμά».

Όπως λέει η ίδια, από τότε που σταμάτησε την τηλεόραση και ξεκίνησε την επιχειρηματική δραστηριότητα, της έφυγε η αγωνία μήπως την ξεχάσει ο κόσμος.

«Δεν είμαι “ανοιχτό βιβλίο” ούτε για τους φίλους μου και αυτός είναι ο βασικός λόγος να τσακωθούμε. Τελευταία έχω ‘”ανοίξει” λίγο λόγω της μητρότητας. Είχα πάρα πολλά κόμπλεξ με την εικόνα μου στην παιδική και εφηβική ηλικία και είχα ταλαιπωρηθεί με διατροφικές διαταραχές για ένα αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα», συμπλήρωσε. «Μέσα από τη θεραπεία για αυτά τα κομμάτια είδα τον εαυτό μου όχι ως εικόνα, ως ύπαρξη», δήλωσε ακόμη.