Θέση για τον τρόπο διεξαγωγής του ντιμπέιτ, πήραν οι Νίκος Χατζηνικολάου και Γιώργος Παπαδάκης, πέντε μόλις ημέρες πριν την διεξαγωγή του και λίγες ώρες μετά τη συνάντηση των δημοσιογράφων.

Ο παρουσιαστής του κεντρικού δελτίου του ΑΝΤ1, που εδώ και 10 χρόνια – όπως ανέφερε- αρνείται να πάρει μέρος σε debate σημείωσε χαρακτηριστικά, καλωσορίζοντας τον Γιώργο Παπαδάκη, «Έχω μακρά εμπειρία που δεν ήταν θετική και πήρα την απόφαση να μην μετάσχω ξανά με αυτούς τους κανόνες. Κάνε καλή προπόνηση για να συγκρατηθείς στα 30 και στα 15 δευτερόλεπτα.  Κάνε καλή προπόνηση πώς θα συγκρατήσεις την παρόρμηση να διακόψεις και να θέσεις ερώτημα όταν ακούς ανακρίβεια» ανέφερε ο Νίκος Χατζηνικολάου.

Και ο παρουσιαστής του πρωινού ενημερωτικού προγράμματος του καναλιού, σημείωσε από την πλευρά του: «Όλη η διαδικασία είναι λάθος. Δεν πάμε να δημιουργήσουμε τηλεοπτικό προϊόν. Εσύ να ρωτάς τι ώρα είναι και εκείνος να απαντά για τον καιρό… Θα έρθουν προετοιμασμένοι να πουν αυτά που έχουν προετοιμάσει και όχι να ερωτηθούν».

Ο Νίκος Χατζηνικολάου, σημείωσε ακόμα πως «δεν είναι ένα πρόγραμμα που πρέπει να δούμε με όρους θεαματικότητας. Όμως μια συζήτηση πολιτικών αρχηγών πριν τις εκλογές πρέπει να τραβάει τον κόσμο. Αλλιώς δεν θα παίξει τον ρόλο για τον οποίο γίνεται» ενώ προχώρησε και σε μια πρόταση «Και το 2019 αρνήθηκα να μετάσχω με αυτούς τους κανόνες. Το debate πρέπει να οργανώνεται από την ΕΣΗΕΑ και τους δημοσιογράφους με κανόνες που εκείνοι θα ορίζουν. Οι δημοσιογράφοι δεν είναι γλάστρες που θα αποφασίσουν οι πολιτικοί αν και πόσες ερωτήσεις θα κάνουν».

Απευθυνόμενος τέλος στον Γιώργο Παπαδάκη, τόνισε:  «Το έζησα και δεν ξαναπάω. Θα το ζήσεις και πρέπει να το ζήσεις, το οφείλεις στον εαυτό σου και στην πορεία σου. Βάζω ένα στοίχημα μαζί σου, ότι του χρόνου ούτε και εσύ θα πας».