Με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από το κλείσιμο της ΕΡΤ, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης πορεία και συλλαλητήριο από συνδικάτα που είχαν καλέσει σε πανεργατική κινητοποίηση, αντιδρώντας στις κυβερνητικές πολιτικές. Για τις 19:00 έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση έξω από το ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής, όπου έχουν προσκληθεί να μιλήσουν αρχηγοί κομμάτων και εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης.

Όπως τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΑ «η 11η Ιουνίου δεν είναι “μία ημέρα- σταθμός για το δημόσιο αγαθό της ενημέρωσης” όπως ισχυρίζονται. Είναι μια μαύρη μέρα-όνειδος για τη Δημοκρατία και την ενημέρωση στην Ελλάδα».

Από την πλευρά τους, οι πρώην εργαζόμενοι της ΕΡΤ τονίζουν πως η «συμβολική εκδήλωση για τη μαύρη επέτειο είναι γιορτή και κραυγή αντίστασης. Γιορτή για τον δίκαιο αγώνα που συμπληρώνει 12 μήνες και συνεχίζουμε, με πολύ κόπο και αυταπάρνηση να δίνουμε για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ και την υπεράσπιση της Δημοκρατίας και της αξιοπρέπειας. Κραυγή αντίστασης στο μαύρο που έχει πλακώσει τις ζωές όλων των Ελλήνων».