Εάν λατρεύετε τις μάγισσες και τη μαγεία τότε σίγουρα αυτές είναι οι 5+1 σειρές που πρέπει να δείτε.

Salem, Bewitched, Witches of East End, Chilling Adventures of Sabrina και American Horror Story: Coven είναι οι προτάσεις του lordoftheseries.gr και ακολουθούν όλες οι λεπτομέρειες.

5. Salem (Σάλεμ, 2014-2017)

O τίτλος τα λέει όλα. H σειρά Salem επικεντρώνεται στην μικρή κοινωνία της Μασαχουσέτης του 17ου αιώνα και έχει επηρεαστεί από τις δίκες των μαγισσών εκείνης της εποχής.

Με κεντρική φιγούρα την Mary Shibley,μία πανίσχυρη μάγισσα η οποία ελέγχει κρυφά το Salem προσπαθώντας να προκαλέσει πανικό μεταξύ των πουριτανών καθώς ετοιμάζεται να επικαλεστεί τον Σατανά.Όμως όταν η παλιά χαμένη αγάπη της ο John Alden επιστρέφει στο Salem τα σχέδια της περιπλέκονται και καινούργια προβλήματα έρχονται στην επιφάνεια.

Πληροφορίες για την σειρά: H σειρά αποτελείται από 3 σεζόν και συνολικά 36 επεισόδια.Αν και η σειρά ακυρώθηκε ύστερα από 3 σεζόν,οι παραγωγοί φρόντισαν να δώσουν ένα τέλος στην σειρά.

Fun fact: Δύο λαμπερά guest είχε η σειρά με την γνωστή σε όλους μας Lucy Lawless (Ζήνα η πριγκίπισσα του πολέμου) και τον γνωστό τραγουδιστή Marilyn Manson, ο οποίος μάλιστα συνέγραψε και το opening theme της σειράς με τίτλο «Cupid Carries a Gun».

4. Bewitched (Η μάγισσα, 1964-1972)

Στην δεκαετία του 60′ και του 70′ μία ήταν η σειρά με μάγισσες που κυριαρχούσε και αυτή ήταν το Bewitched.Στην σειρά πρωταγωνιστούσε η Elizabeth Montgomery ως η Samantha,μία μάγισσα που ερωτεύεται έναν επιχειρηματία από την Νέα Υόρκη,τον Darrin (Dick York).

Όμως η Samantha έχει ένα μικρό μυστικό,καθώς είναι μία από τις πιο ισχυρές μάγισσες της κοινωνίας.

Όταν ο Darrin μαθαίνει το μυστικό της γυναίκας του,είναι φρικαρισμένος και την βάζει να υποσχεθεί ότι δεν θα χρησιμοποιήσει τις δυνάμεις της.

Όπως φαντάζεστε τα πράγματα δεν πάνε σύμφωνα με το σχέδιο του Darrin καθώς είναι αδύνατο για την Samantha να μην χρησιμοποιήσει μαγεία. Kαι τέλος μην ξεχνάμε το διάσημο τίναγμα που κάνει η Samantha με την μύτης της όταν ετοιμάζεται να δημιουργήσει ένα ξόρκι!

Πληροφορίες για την σειρά:Η σειρά αποτελείται από 8 σεζόν και 254 επεισόδια.

Αν και ήταν να συνεχιστεί για ακόμη δύο σεζόν όπως όριζε το συμβόλαιο με το ABC παρά τα χαμηλά νούμερα τηλεθέασης,η σειρά ακυρώθηκε καθώς η Montgomery είχε αρχίσει να κουράζεται με την σειρά και ήθελε να προχωρήσει σε άλλους ρόλους.

Fun fact: Οι 2 πρώτες σεζόν (74 επεισόδια) της σειράς είναι ασπρόμαυρες και οι υπόλοιπες σεζόν 3-8 (180 επεισόδια) είναι έγχρωμες.

3.Witches of East End (Οι Μάγισσες του Ιστ Εντ, 2013-2014)

Βασισμένη στο βιβλίο της Melissa de la Cruz, το Witches of East End είναι από τις καλύτερες σειρές μαγισσών που έχω δει και ίσως από τις πιο iconic. Η σειρά του Lifetime είχε τόσα πολλά να δώσει και ακυρώθηκε πολύ νωρίς.

Η σειρά ακολουθεί την οικογένεια Beauchamps, την Joanna (Julia Ormond),και τις κόρες της, Ingrid (Rachel Boston)και Freya (Jenna Dewan),και την αδερφή της Joanna,Wendy (Mädchen Amick) που ζουν στην φανταστική πόλη του East End.

Οι γυναίκες της οικογένειας έχουν προικιστεί με μαγεία από την γέννηση τους και αρχίζουν σιγά σιγά να ανακαλύπτουν τις δυνάμεις τους.

Η σειρά καταφέρνει να ισορροπήσει το υπερφυσικό στοιχείο με το οικογενειακό δράμα και τέλος δεν μπορούμε να ξεχάσουμε τα αγωνιώδεις φινάλε που μας πρόσφερε.

Κάτι σαν την σειρά Charmed με καλύτερα εφέ!

Πληροφορίες για την σειρά: Η σειρά αποτελείται από 2 σεζόν και συνολικά 23 επεισόδια.Η σειρά ακυρώθηκε ύστερα απο 2 σεζόν εξαιτίας χαμηλών νούμερων τηλεθέασης αλλά αγαπήθηκε πολύ από το κοινό.

Fun fact: Μετά την ακύρωση της σειράς οι φαν ξεκίνησαν μία εκστρατεία για να προσπαθήσουν να σώσουν την σειρά με τίτλο «Renew Witches of East End». Η εκστρατεία έλαβε μεγάλη υποστήριξη στο Twitter και από διασήμους όπως τον Channing Tatum, William Shatner και Snooki καθώς και σταρς απο καλτ σειρές όπως την πρωταγωνίστρια του Buffy the Vampire Slayer,Sarah Michelle Gellar και την Shannen Doherty and Holly Marie Combs από την σειρά Charmed.

2. Chilling Adventures of Sabrina (Οι Ανατριχιαστικές Περιπέτειες της Σαμπρίνα, 2018-2020)

Η συγκεκριμένη σειρά της Σαμπρίνα, αποτέλεσε μεγάλη έκπληξη για εμένα προσωπικά όταν την είδα, καθώς κάθε σεζόν γίνεται όλο και καλύτερη.

Η σειρά επικεντρώνεται στην έφηβη μάγισσα Σαμπρίνα Σπέλμαν και στην προσπάθεια της να ισορρπήσει την ‘κανονική’ ζωή της και την ζωή της ως μάγισσα.

Όντας μίση μάγισσα και μισή θνητή, η Σαμπρίνα προσπαθεί να συμφιλιωθεί με την διπλή φύση της και προσπαθεί να αντιμετωπίσει τις δυνάμεις του κακού που αρχίζουν να απειλούν την ίδια,την οικογένειά της αλλά και τους φίλους της.

Ξεχάστε την αθώα Σαμπρίνα των άλλων εκδοχών, γιατί αυτή εδώ σίγουρα μας προσφέρει κάτι φρέσκο και φυσικά σκηνές τρόμου που δίνουν ένα καλό twist στo ήδη υπάρχων concept της σειράς.

Πληροφορίες για την σειρά: Η σειρά αποτελείται από 3 μέρη και συνολικά 28 επεισόδια.

Το 4ο μέρος της σειράς θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2020 και θα αποτελείται από τα 8 τελευταία επεισόδια καθώς το Netflix ακύρωσε την σειρά.Ας ελπίσουμε να δώσουν τουλάχιστον ένα καλό τέλος.

Fun fact: Η σειρά θα είχε ένα μεγάλο crossover με το Riverdale 5ο μέρος της σειράς αν δεν ακυρωνόταν.

1. Charmed (Οι Μάγισσες, 1998-2006)

Ίσως δεν υπάρχει πιο θρυλική σειρά για μάγισσες από τις Charmed. H σειρά έκανε πρεμιέρα στο WB το 1996 και ακολουθούσε τις τρεις αδελφές Halliwell,την μεγάλη αδελφή Prue (Shannen Doherty) ,που ήταν υπέθυνη για όλους και προσπαθούσε να τους κρατήσει ενωμένους, την Piper (Holly Marie Combs) την μεσαία αδερφή που προσπαθεί να κρατήσει την ειρήνη μεταξύ των αδελφών και την Phοebe (Alyssa Milano) ,η οποία είναι ατρόμητη και ανέμελη.

Το τρίο προσπαθεί να αντιμετωπίσει καθημερινά δαίμονες αλλά ταυτόχρονα προσπαθούν να ζήσουν μια φυσιολογική ζωή(όσο γίνεται). Οι Charmed προσφέρουν ένα δυνατό καστ και δυνατούς χαρακτήρες που σίγουρα θα σας κάνουν να λατρέψετε την σειρά που έχει γράψει ιστορία.

Η δύναμη των τριών θα ζήσει για πάντα!

Πληροφορίες για την σειρά: Η σειρά αποτελείται από 8 σεζόν και 178 επεισόδια.

Η Shannen Doherty αποχώρησε από την σειρά μετά το τέλος της 3ης σεζόν και την θέση της πήρε η Rose McGowan ως Paige Matthews,την τέταρτη χαμένη αδερφή, η οποία παρέμεινε μέχρι το τέλος της σειράς.

Fun fact: Η Shannen Doherty και η Alyssa Milano δεν είχαν καλές σχέσεις στην σειρά με αποτέλεσμα η Doherty να αποχωρήσει από την σειρά στο τέλος της 3ης σεζόν. Τον ρόλο της Phoebe Halliwell ήταν αρχικά να τον παίξει η Lori Rom, η οποία παραιτήθηκε για άγνωστο λόγο μετά τον ακυκλοφόρητο πιλότο της σειράς.Έτσι η Alyssa Milano πήρε την θέση της.

Βonus: American Horror Story: Coven (2013-2014)

Η τρίτη σεζόν της σειράς ανθολογίας τρόμου, American Horror Story,επικεντρώθηκε σε μία ομάδα μαγισσών στην Νέα Ορλεάνη,απoγόνων των μαγισσών του Σάλεμ και την έπαυλη τους, η οποία λειτούργησε ως ακαδημία για νέες ταλαντούχες μάγισσες, οι οποίες παλεύουν για την επιβίωση τους.

Λαμπερό καστ με μεγάλα ονόματα όπως η Jessica Lange (Fiona Goode) ως η αρχηγός της σύναξης,η Αngella Bassett (Μarie Laveau) ως η βασίλισσα των βουντού και η Κathy Bates ως την Delphine LaLaurie.

Με ένα πολύ καλό σενάριο και με πολύ δυνατές ερμηνείες, το Coven σίγουρα αποτελεί από τις σειρές που πρέπει να δείτε αν σας αρέσουν οι μάγισσες προσφέροντας παράλληλα και ορισμένα ιστορικά στοιχεία τα οποία μπορεί να έχουν τροποποιηθεί για τους σκοπούς της σειράς.

Πληροφορίες για την σειρά: Καθώς κάθε σεζον του American Horror Story είναι αυτοτελή(σχεδόν πάντα)το Coven αποτελείται από μία σεζόν και 13 επεισόδια.

Fun fact: Δεν είναι η μόνη σεζόν στην οποία εμφανίζονται οι μάγισσες του Coven καθώς υπάρχει ένα μεγάλο crossover στην 8η σεζόν της ανθολογίας τρόμου.