Το ταξίδι στο «Big Brother», τέλειωσε για την Χριστίνα Ορφανίδου την περασμένη Παρασκευή. Η επαγγελματίας παίκτρια πόκερ όμως δεν ξαφνιάστηκε όταν άκουσε το όνομά της, καθώς ήταν σίγουρη πως θα ήταν εκείνη που θα έβλεπε την πόρτα της εξόδου από το σπίτι.

Από τη Σοφία Πελεκάνου

Η εντυπωσιακή μελαχρινή Χριστίνα Ορφανίδου μίλησε στο newsbeast.gr για την εμπειρία της στο «Big Brother», τους συγκατοίκους, το ροζ βίντεο και εξήγησε γιατί ήθελε να κάνει τον Παναγιώτη να νιώσει ντροπή.

– Ας ξεκινήσουμε από την εμπειρία της συμμετοχής σου στο «Big Brother». Ποια γεύση σου άφησε η συμμετοχή σου στο reality;

Ακόμα δεν έχω συνέλθει. Μετά από δυο μήνες εγκλεισμού και συναναστροφής με συγκεκριμένα άτομα, που δεν είχα επιλέξει εγώ, ήταν δύσκολο το να προσαρμοστώ λίγο με τις συμπεριφορές και τους χαρακτήρες. Οπότε ακόμα δε ξέρω αν ήταν καλή ή κακή εμπειρία. Έχουν περάσει ελάχιστες μέρες από τη μέρα που βγήκα οπότε ακόμα προσπαθώ να συνειδητοποιήσω τι γίνεται.

– Ανέφερες ότι είδες όνειρο πως θα είσαι υποψήφια προς αποχώρηση. Μήπως «διάβασες» κάποια σημάδια μέσα στο σπίτι που σε οδήγησαν να δεις αυτό το όνειρο;

Όχι, κανένα σημάδι. Απλά έχω αυξημένη την έκτη αίσθηση και πολλές φορές καταλαβαίνω πως θα γίνουν πράγματα πριν γίνουν. Συγκεκριμένα είπα το πρωί στα παιδιά πως είδα στον ύπνο μου τον Παναγιώτη να μου δίνει πίσω το δώρο που του έδωσα και να μου λέει «αύριο θα είσαι υποψήφια». Οπότε ήμουν σίγουρη ότι θα είμαι υποψήφια, όπως ήμουν σίγουρη ότι θα φύγω κιόλας. Ήμουν πολύ ψύχραιμη με την ανακοίνωση του Χάρη γιατί το περίμενα.

– Βγαίνοντας από το σπίτι, μπήκες να διαβάσεις τι έχει γραφτεί για σένα;

Ναι, φυσικά. Όλα τα έχω δει. Και έχω δει και τα σχόλια κάτω από τα βιντεάκια στο Youtube. Βλέπω ότι η κατάσταση είναι 50-50 γιατί συγκεκριμένα στο δικό μου προφίλ στο Instagram ότι μήνυμα έχω πάρει, από τα 100 τα 99 είναι θετικά. Έχω ελάχιστα αρνητικά. Αυτό εμένα μου αρέσει. Μου δίνει αγάπη, δύναμη και στήριξη. Τα περισσότερα μηνύματα είναι από ανθρώπους μεγάλης ηλικίας και κυρίως γυναίκες.

Αναφορικά με το YouTube, ξέρουμε… Σχολιάζουν άτομα τα οποία κατά πάσα πιθανότητα θέλουν να βγάλουν κάποια αρνητικότητα. Αυτό το έχουμε δει σε πολλές καταστάσεις με πολλούς ανθρώπους. Οπότε δε με επηρεάζουν.

Έχω περάσει αρκετά δύσκολα πράγματα και καταστάσεις στη ζωή μου, που με έχουν σκληρύνει σαν άνθρωπο. Οπότε εφόσον νιώθω εγώ καλά με τον εαυτό μου και η οικογένεια μου και οι άνθρωποι που έχω επιλέξει και έχω γύρω μου, ξέρουν τι είμαι και με στηρίζουν, ο κόσμος δεν έχει να μου πει πολλά πράγματα. Κάποια στιγμή το παιχνίδι θα τελειώσει, θα λυθούν κάποιοι γρίφοι. Και επίσης είναι ένα reality. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί παθιαζόμαστε τόσο.

– Σε είδαμε να προχωράς σε μια προσωπική εξομολόγηση μιλώντας για τη δική σου γραμμή ζωής και αναφέρθηκες στο θέμα της διαρροής του βίντεο με τις προσωπικές σου στιγμές. Είναι μια αναφορά που ήθελε δύναμη για να την κάνεις. Δεν είναι μια αναφορά που μια γυναίκα την κάνει εύκολα…

Το συζητάω πάρα πολύ εύκολα γιατί έπεσα θύμα ενός ανθρώπου που ήταν σύντροφος μου επί τρία χρόνια με τον οποίο συζούσα, μαζί με τους γονείς του. Ήμασταν μια οικογένεια. Πηγαίναμε «σοβαρά». Στη Θεσσαλονίκη ήμασταν πολύ γνωστό ζευγάρι. Δηλαδή όλοι ήξεραν ότι η Χριστίνα είναι με τον τάδε, είχαμε μεγάλο κύκλο. Οπότε, όταν συνέβη αυτό που συνέβη, το 2018, στη Θεσσαλονίκη είχαν πάθει όλοι σοκ. Μπορεί να μην είχε κυκλοφορήσει το όνομα του αλλά όλοι γνωρίζουν ποιός είναι ο κύριος που το έχει κάνει αυτό.

Επίσης, δεν είναι υπό αστυνομική διερεύνηση, έχει πάρει ήδη το δρόμο της Δικαιοσύνης. Η μήνυση έχει γίνει τον Μάιο του 2018. Είχα το δικαστήριο στις 12 Οκτωβρίου, δηλαδή πριν δυο εβδομάδες και το οποίο πήρε αναβολή για επόμενη ημερομηνία τον Μάιο. Οπότε είναι κάτι το οποίο το γνωρίζανε όλοι. Είναι σα να σκαλίζεις κάτι παλιό. Προσπαθήσαν κάποιοι με το να το επανακυκλοφορήσουν, να μου κάνουν κακό στην εικόνα μου. Για κάτι που ουσιαστικά, θεωρώ, ότι είχα το λιγότερο φταίξιμο.

– Μέσα στην εξομολόγηση που έκανες, σε ακούσαμε να στέλνεις μήνυμα στις γυναίκες να λένε «όχι» στη μαγνητοσκόπηση των προσωπικών τους στιγμών…

Φυσικά. Αυτό πέρασα. Είπα πώς δεν έφταιγε αυτός 100%, δε βγάζω την ουρά μου απ’ έξω. Έφταιγα και εγώ που του επέτρεψα να μαγνητοσκοπήσει κάτι τέτοιο. Αλλά όταν είσαι ερωτευμένος και έχεις συναισθήματα, και μετά από τρία χρόνια ο σύντροφος σου σε κάνει να νιώθεις ασφάλεια, προσπαθείς να τον ικανοποιήσεις κάνοντας του τα χατίρια. Και μέσα σε αυτά τα πλαίσια έγινε και αυτό το πράγμα.

Να υπενθυμίσω ότι κυκλοφόρησε ο πρώην σύντροφος μου αυτό το βίντεο, έξι μήνες εφόσον είχαμε χωρίσει και όταν είχα γνωρίσει ένα άλλο παιδί. Το κυκλοφόρησε με σκοπό να με κάνει να μην προχωρήσω με τον συγκεκριμένο άτομο σε επόμενη σχέση. Όπως και τα κατάφερε. Η αλήθεια είναι πως πριν κυκλοφορήσει ο πρώην σύντροφος μου το βίντεο στα social media, είχε στείλει απευθείας το βίντεο στο κινητό του. Οπότε, εφόσον το έστειλε σε αυτόν προσωπικά και δεν κατάφερε να μας κάνει κακό, αποφάσισε να με ξεφτιλίσει γενικώς.

Επειδή το θέμα το έχω «δουλέψει» αρκετά μέσα μου και το έχω ξεπεράσει το διακωμωδώ κιόλας. Είναι κάτι αστείο πλέον για μένα αυτό το πράγμα. Προσπαθώ να δείξω στον κόσμο, ότι και να συμβεί δεν έχει έρθει το τέλος του κόσμου. Δεν χρειάζεται να σε κυνηγάνε φαντάσματα και να το «κουβαλάς». Μπορείς να προχωρήσεις και να μη φοβάσαι να κάνεις το επόμενο βήμα επειδή έχεις κάτι πίσω σου να σε στοιχειώνει.

– Απευθύνθηκες σε κάποιον ψυχολόγο για να το διαχειριστείς ή το «δούλεψες» μόνη σου;

Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω πάρει ποτέ ψυχολογική υποστήριξη. Από μικρή, σα χαρακτήρας ήμουν πάρα πολύ δυναμική. Είμαι αρκετά… αναίσθητη με ορισμένα πράγματα. Εφόσον γνωρίζω εγώ τι είμαι και νιώθω καλά με τον εαυτό μου και έχω και ανθρώπους δίπλα μου που και αυτοί γνωρίζουν τι είμαι και με αποδέχονται και με αγαπάνε, τα άλλα είναι περιττά. Δεν εξαρτώμαι από τη γνώμη του κόσμου. Με αυτήν την ιστορία, αν πάρω εκατό μηνύματα hate και μπορώ να βοηθήσω έστω 10 άτομα θα το κάνω.

– Παρακολουθήσαμε στους δέκτες μας τη στιγμή που ο Μεγάλος Αδερφός σας ενημέρωσε για την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα με τον κορονοϊό. Ποια ήταν η πρώτη σου σκέψη όταν άκουσες όσα είπε;

Επειδή την πρώτη καραντίνα που ξεκίνησε τον Μάρτιο, και γι’αυτόν το λόγο δεν είχαμε καταφέρει να μπούμε στο παιχνίδι, μέχρι τον Μάιο που έληξε, την έζησα πάρα πολύ έντονα. Έμεινα δυο μήνες κλεισμένη στο σπίτι, μόνη μου, χωρίς να κυκλοφορώ γιατί ανήκω σε ευπαθή ομάδα. Έχω αλλεργικό και βρογχικό άσθμα εκ γενετής σε πολύ βαριά μορφή. Επίσης εκείνη την περίοδο «έχασα» και δυο φίλους μου. Ο ένας αυτοκτόνησε για οικονομικούς λόγους μέσα στην καραντίνα και ο άλλος έπαθε κάτι άλλο, δε θέλω να το αναφέρω. Και είχα και ένα φίλο που δεν άντεξε ψυχολογικά και πήγε σε ψυχιατρική κλινική. Και ήξερα πάρα πολλά παιδιά που δουλεύουν για 25 και 30 ευρώ και στηρίζουν τις οικογένειες τους πως έχουν πάρα πολύ μεγάλο πρόβλημα. Δεν μπορούσαν να πληρώσουν το φαγητό και το ρεύμα τους. Επειδή και εγώ δεν είμαι από καμία πλούσια οικογένεια και έχουμε περάσει και εμείς δύσκολες καταστάσεις, σκέφτηκα και τους γονείς μου που είναι σε μεγάλη ηλικία. Σκέφτηκα την αδερφή μου που έχει γεννήσει και έχω ένα μωράκι ανιψάκι. Αγχώθηκα. Πολλοί με κατηγόρησαν πως το έκανα επίτηδες, πως επειδή άρχισε να κλαίει η Άννα Μαρία άρχισα να κλαίω και εγώ, λες και κοιτούσα τι κάνει η Άννα Μαρία.

– Αυτά τα διάβασες σε μηνύματα που έλαβες μετά την έξοδο σου από το σπίτι;

Όχι. Ότι άσχημο μήνυμα έχω πάρει είναι από προφίλ στο Instagram που δεν έχουν καθόλου followers. Λες και έχουν δημιουργηθεί μόνο και μόνο για να στείλουν το συγκεκριμένο μήνυμα. Αυτά τα διάβασα κάτω από τα βιντεάκια στο Youtube. Είναι λογικό. Όταν έχει χωριστεί η κοινή γνώμη σε δυο στρατόπεδα και οι μισοί ψηφίζουν τους μεν και οι άλλοι μισοί τους δεν, επίτηδες λέω δεν, γιατί οι δεν είναι η Άννα Μαρία με τους φίλους της, είναι λογικό, αυτοί που τους συμπαθούν να βρίζουν τους άλλους γιατί εμείς δεν ήμασταν μια ομάδα. Βλέπατε ότι ποτέ δεν ψηφίζαμε ομαδικά και πολλές φορές ψηφιζόμασταν και μεταξύ μας. Δυο έβγαζαν τις τελευταίες εβδομάδες, η τετράδα της Άννας Μαρία. Είναι απλά μαθηματικά. Την συγκεκριμένη εβδομάδα που βγήκα εγώ, η συγκεκριμένη τετράδα με ψήφισε. Απ’ ότι είδα στα βιντεάκια έγιναν και κάποια «μαγειρέματα», καθοδηγήσεις από την Άννα Μαρία. Όπως πχ είπε στον Παναγιώτη: «αυτή παίζει χαρτιά, παίζει πόκερ, μακριά της! Δεν το ήξερα». Εν τω μεταξύ την πρώτη εβδομάδα επειδή με την Άννα Μαρία τα πηγαίναμε καλά και είχα προσπαθήσει να της ζητήσω και δικηγορικές συμβουλές νομικού περιεχομένου για το δικό μου θέμα, της είχα πει ότι ασχολούμαι επαγγελματικά με το πόκερ και μου είχε πει: «Μπράβο σου κοπέλα μου, αυτό δείχνει ότι είσαι πολύ έξυπνη κοπέλα». Άρα το γνώριζε πολύ καλά και το είπε μόνο και μόνο για να επηρεάσει τον Παναγιώτη.

– Σε ακούω να μιλάς για την Άννα Μαρία Ψυχαράκη και είναι σα να θεωρείς ότι έχει έναν ηγετικό ρόλο μέσα στο σπίτι και πως καθοδηγεί καταστάσεις…

Η Άννα Μαρία είναι ένας χαρακτήρας ο οποίος είναι κυκλοθυμικός. Τη μια στιγμή μπορεί να είναι η καλύτερη του σπιτιού, η πιο αστεία, που μας κάνει όλους να γελάμε και να περνάμε καλά, μας μιλάει όμορφα, μπορούμε να συζητήσουμε και να συνεννοηθούμε. Από τη μια στιγμή στην άλλη, από μια κουβέντα που μπορεί να της πει κάποιος και να μην της αρέσει, μετατρέπεται σε κάτι τελείως αντίθετο, μιλάει πολύ άσχημα, υποτιμάει, μειώνει, αντιδρά, φέρεται περίεργα.

– Ποιος θεωρείς ότι είναι ο πιο «αληθινός» παίκτης;

Κατά τη γνώμη μου ο πιο αληθινός χαρακτήρας μέσα στο σπίτι είναι ο Δημήτρης Κεχαγιάς. Είναι ένα παιδί παρεξηγημένο το οποίο αυτή την στιγμή φαίνεται πως η Σοφία τον κάνει ότι θέλει. Χρησιμοποιεί κάποιες εκφράσεις όπως «εγώ είμαι παντελονάτος» και «τα λέω χύμα και τσουβαλάτα» αλλά ο Δημήτρης όντως είναι έτσι. Δεν κουτσομπολεύει, δεν μεταφέρει λόγια. Είναι συνέχεια με την Σοφία και συνήθως προσπαθεί να την ηρεμήσει. Δεν κάνει κάτι διαφορετικό. Δεν ενοχλεί κανέναν. Απλά η Άννα Μαρία έχει τύχει πολλές φορές να του μιλήσει άσχημα γι’αυτό έχει αντιδράσει πολλές φορές.

– Εσένα δεν σε είδαμε να βγαίνεις «εκτός εαυτού»…

Μια φορά, τη μέρα που είχε προβληθεί το δικό μου βίντεο και ήμουν πολύ φορτισμένη συναισθηματικά και για ακόμα μια φορά, ενώ μιλούσα με όλο το σπίτι, πετάχτηκε η Άννα Μαρία για κάτι που δεν την αφορούσε καν. Μόνο εκείνη την ημέρα. Πιστεύω ότι κανείς δεν μπορεί να με φέρει στα άκρα μου. Έχω πολύ μεγάλη αυτοσυγκράτηση με τέτοιες καταστάσεις. Ακόμα και τη μέρα που μου φώναζε και μιλούσε άσχημα στο μπάνιο, αν ήταν κάποιος άλλος, μπορεί να αντιδρούσε επιθετικά, εγώ δεν είμαι τέτοιος χαρακτήρας.

– Σχολιάστηκε ιδιαίτερα ένα πλάνο στο οποίο φαίνεσαι εσύ να βάζεις το χέρι σου μέσα από τη φόρμα του Παναγιώτη…

Μου έκανε εντύπωση ότι το κοινό έδωσε τόση βάση στο συγκεκριμένο βίντεο. Το θέμα είναι ο Παναγιώτης τον τελευταίο καιρό- και αυτός ήταν ένας λόγος για τον οποίο ήθελα να ξεκόψω μαζί του, πέρα από τους καυγάδες – είχε αρχίσει πάρα πολύ να «απλώνεται» πάνω μου, είχε οικειοποιηθεί πάρα πολύ την σχέση που είχαμε και ένιωθα ότι το βλέπει πιο σοβαρά και έκανε κινήσεις. Του έλεγα: «θα σου κόψω το χέρι». Επειδή το έκανε συχνά, τον πείραζα και εγώ για να τον κάνω να ντραπεί. Ήταν κίνηση για να ντραπεί και όχι για να τον πειράξω σεξουαλικά. Ήταν για να τον κάνω να μαζευτεί σε σχέση με μένα.

– Βγήκες και συναντήθηκες με τον Ανδρέα Μικρούτσικο. Ποια είναι η γνώμη σου για εκείνον;

Θεωρώ ότι ο Ανδρέας Μικρούτσικος είναι ένα πάρα πολύ μεγάλο και σημαντικό όνομα στην ελληνική τηλεόραση. Μη ξεχνάμε ότι όταν ακούμε τη λέξη «Big Brother» σκεφτόμαστε Ανδρέα Μικρούτσικο οπότε δε θα μπορούσε να λείπει από αυτό το project. Από εκεί και πέρα, δεν διστάζει να εκφράζει την άποψή του για κάποια άτομα θετικά ή αρνητικά. Νομίζω πως Ανδρέας Μικρούτσικος και «Big Brother» είναι ένα και το αυτό.